Time flies when you’re having fun. Zo ook met Stadsvibes, want deze maand blazen we al het eerste kaarsje uit. Het afgelopen jaar hebben we prachtige momenten beleefd, leuke mensen leren kennen (zowel binnen als buiten Project Wolf) en uiteraard flink wat posts online gezwierd, die dan gelukkig zodanig veel bekeken werden dat we er soms zelf van onder de indruk waren. We blikken terug met de populairste posts van 2016.

1. ‘Waarom ik (niet meer) lastiggevallen word op straat’
De getuigenis van blogster Suzanne werd begin dit jaar door flink wat Mechelaars gelezen. “Ik schreef dit artikeltje vlak na de aanrandingen in Keulen, omdat ik duidelijk wou maken dat ook in ons land vrouwen regelmatig worden lastiggevallen op straat, en niet in de eerste plaats door vluchtelingen. Ik ben geschrokken van hoeveel mensen zeiden dat ze mijn verhaal gelezen hebben. Ik kreeg positieve reacties, bijvoorbeeld van vrouwen die het moedig vonden dat ik mijn verhalen gedeeld heb of van mannen die walgden van hun eigen ras. Ik kreeg het gevoel dat ik iets heb bijgedragen aan de beeldvorming rond dat topic, en dat voelt goed.”

Waarom ik (niet meer) lastiggevallen word op straat

2. ‘Waar ga jij naar het EK Voetbal kijken?’
Net als de rest van België was Mechelen afgelopen zomer in de ban van het Europees Kampioenschap Voetbal. Supporters konden op verschillende plaatsen de wedstrijden volgen, en het leek Willem van Project Wolf wel een goed idee om dat in een overzichtje te gieten. De Mechelse voetbalfans vonden dat duidelijk ook.

Waar ga jij naar het EK Voetbal kijken?

3. ‘Wat kan je in Mechelen doen met 0 euro op zak?’
Blogster Eva-Lien wist jullie afgelopen zomer te inspireren met leuke en bovendien gratis tips om je te amuseren in de Dijlestad. Van zodra ze het op Facebook gepost had, begonnen jullie het massaal leuk te vinden – met meer dan vijftig likes in totaal! Ons ‘vind ik leuk’-record lag ineens aan diggelen.

Wat kan je in Mechelen doen met 0 euro op zak?

4. ‘Les Truttes trekt Parkpop op gang als geen ander’
Les Truttes zorgde voor een onvergetelijk feestje op Parkpop, en Suzanne was erbij. Toen we de band tagden in de Facebook-post van ons verslagje, waren ze er duidelijk heel gelukkig mee… want Les Truttes deelde het zowel op Facebook als op Twitter met de fans. En die vonden het ook ‘fan’tastisch – net als wij!

Les Truttes trekt Parkpop op gang als geen ander

5. ‘Mis deze 6 bands zeker niet op de Dijlefeesten 2016!’
Hoe weet je dat je een toppost over de Dijlefeesten hebt geschreven? Als hij op Facebook gepromoot wordt door de Dijlefeesten zelf! Het overzichtje van Eva-Lien en Sylvie werd duidelijk gesmaakt. En uiteraard was Project Wolf present op de Dijlefeesten voor een zeer uitgebreide verslaggeving.

Mis deze 6 bands zeker niet op de Dijlefeesten 2016!

6. ‘Ken jij het Mechelse tekentalent Christina De Witte al?’
Bij Stadsvibes vinden we het super als we jong Mechels talent in de kijker kunnen zetten, en een van die talenten is Chrostin. Eva-Lien mocht enkele van haar illustraties publiceren: “Een van mijn favoriete momenten van het afgelopen jaar was toen Chrostin, iemand waar ik zelf fan van ben, mijn post deelde op Facebook. Ze voelde zich heel vereerd en bedankte me uitgebreid omdat ik die post had geschreven. Erg leuk als je eerste blogpost zo wordt verwelkomd.”

Ken jij het Mechelse tekentalent Christina De Witte al?

7. ‘Liefde in tijden van zomerfestivals’
Deze zomer tekende Stadsvibes samen met Project Wolf present op alle Mechelse festivals, met als hoogtepunt Maanrock. Het hele festival lang mochten we backstage artiesten interviewen en verslagjes schrijven. De favoriet van Suzanne, en blijkbaar ook van jullie, is het onderstaande mini-verslagje: “Meestal schrijven we over de vele bands en dj’s, maar Maanrock is veel meer dan dat. Het is een verzameling van heel veel mooie kleine momenten, die even memorabel zijn als de meest bombastische acts op het hoofdpodium. Blij dat we ook dat soort momenten vereeuwigd hebben.”

Liefde in tijden van zomerfestivals

8. ‘Zomer hangouts van #2800’
Blogster Lauren vond afgelopen zomer dat we nog een lijstje met Mechelse hotspots misten, en aan de statistieken te zien waren jullie het met haar eens. Lauren: “Mensen willen tijdens de zomer vaak op reis, maar ze vergeten dat hun eigen stad op zich al een reis kan zijn. Daarom wilde ik de zomer hangouts in the picture zetten.”

Zomer hangouts van #2800

9. ’10 redenen waarom Project Wolf awesome is!’
In februari verzamelden alle jonge vrijwilligers van de jeugddienst, en dus ook de jongeren van Project Wolf, voor een meer dan geslaagde pannenkoekennamiddag. Na enkele uren waren Lauren en Suzanne al meer dan overtuigd dat Project Wolf zelf gewoon een blogpost verdiende. Lauren legt uit: “Tja, de titel zegt het zelf… als je een jongere bent met een passie, waarom dan niet voor Project Wolf kiezen? Het is een fantastische bende!”

10 redenen waarom Project Wolf awesome is!

10. ‘Hippe koffiehuisjes doen voorbijgangers glimlachen’
Tijdens een wandeling afgelopen winter kwam Suzanne in de binnenstad de leukste borden tegen, wat haar op het idee bracht om er een best of van te maken: “Ik probeer mijn posts te laten inspireren door de stad zelf, en soms moet je het niet ver gaan zoeken. Ik heb de laatste tijd het gevoel dat meer en meer cafés, restaurants, kledingwinkels en dergelijke met van die leuke borden een smile op het gezicht van voorbijgangers proberen te toveren. Wie weet heeft mijn post ze geïnspireerd…”

Hippe koffiehuisjes doen voorbijgangers glimlachen

Ook populair… onze oproep!
Het afgelopen jaar hebben we flink wat vers blogbloed aangetrokken, maar we willen graag nog meer gepassioneerde bloggers in onze crew opnemen. Voel je je geroepen, neem dan zeker even de tijd om onderstaande post te lezen. Oh, en vergeet niet om je in te schrijven voor onze blogbar eind november. Tot binnenkort?

Info en inschrijvingen via info@projectwolf.be.

Blogkriebels? Stadsvibes zoekt jou!

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.