Festivals, warme zomeravonden op terrasjes,… naarmate de zomer voorbijvliegt, lijken ook die eurobriefjes uit je portemonnee te vliegen. Maar niet getreurd, want in Mechelen zijn er massa’s activiteiten die je gratis en voor niks kan doen en die op de koop toe ook nog eens superplezant zijn! Wij proberen je te inspireren met onze 10 favorieten!

1. Bezoek eens een van die prachtige Mechelse parken.

Met het Vrijbroekpark, Tivolipark, de Kruidtuin, de Sinte Mettetuin, het Caputsteenpark en de Rik Wouterstuin heb je een uitgebreide keuze. En er zijn ook meer dan genoeg dingen om er te doen:

– ZonnenVrijbroekpark Mechelen (Foto: Emma Patsie/Flickr)
– Picknicken
– De geur van pas gemaaid gras opsnuiven
– Kubben
– Frisbeeën
– Fitnessen op de apparaten in de Sinte Mettetuin
– Muurklimmen in het nieuwe Caputsteenpark

2. Ga geocachen!
Geocache (Foto: Magnus/Flickr)Voor degenen die niet bekend zijn met dit fantastische spel: Het is een soort schattenjacht die je over de hele wereld kan doen. Overal op de wereld zijn kleine potjes, doosjes en dergelijke verstopt (bv: achter een losse baksteen in een muur, in een gat in een boom,…). Dus installeer de app en ga op zoek naar deze schatten. Als je een schat vindt, mag je in het heuse logboek dat erin zit, opschrijven dat jij één van de vinders bent. Sommige ‘caches’ bevatten ook voorwerpen die je kan ruilen tegen iets van jezelf. Back to childhood dus, op schattenjacht!

3. Maak eens een fietstocht langs de vaart.
Leuvense vaart (Foto: Inge De Cleyn/Flickr)
Spot er eendjes, mooie (woon)boten en gezellige terrasjes langs het water.

4. De Zomer Is Van Mechelen en dat betekent dat er in Mechelen massa’s leuke gratis muziekfestivalletjes zijn. Denk maar aan Parkpop op donderdagavond, Vispop begin augustus, Maanrock om de zomervakantie af te sluiten,… Meer info vind je op: dezomerisvanmechelen.be.

5. Ga experimenteren met radio, foto, video of tekst bij Project Wolf. Geïnteresseerden krijgen een gratis workshop radio, foto of video (of alle drie!). Daarna kan je zelf aan de slag gaan en volledig je ding doen met het materiaal dat wij voor jou klaar hebben liggen! Inschrijven voor een workshop kan via deze pagina.

Dijlepad (Foto: Peter Meuris/Flickr)6. Wandel over het Dijlepad en bekijk Mechelen vanop het water.

7. Ga naar de kinderboerderij in het Tivolipark, waar je de konijntjes kan aaien, rustig op een bankje kan zitten en met of zonder enthousiaste kinderen tussen de geitjes kan wandelen.

8. Neem een boek en zak af naar de zalige ligbank aan het begin van de Lange Schipstraat. Wat is er nu leuker dan met zicht op de Dijle in de zon een boek lezen?

Haverwerf (Foto: Jean & Nathalie/Flickr)9. Kijk eens omhoog als je op de Grote Markt of de Haverwerf (nr. 20 en 21) staat: daar zie je huizen met prachtige gotische en barokke gevels, die een ware streling voor het oog zijn.

10. Mechelen bevat ook heel wat kunstwerken waar je zo naartoe kan wandelen. Neem je fototoestel in de hand en maak een themaserie van bijvoorbeeld graffiti-kunstwerken in de Mechelse binnenstad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.