Les Truttes op Parkpop (Foto: Aikon Producties voor mmMechelen Feest vzw en Stad Mechelen)

Les Truttes verklaarde op donderdag 30 juni de Parkpop-zomer voor geopend. En hoe! Deze ludieke band zette in het stadspark het perfecte optreden neer en bewees zo nogmaals dat ze zeker tot Belgium’s finest gerekend mag worden.

Les Truttes speelt covers, maar is veel meer dan een tot leven gekomen jukebox. Nee, deze band heeft werkelijk alles in huis om het tot ver buiten de landsgrenzen te maken. Om te beginnen heeft Les Truttes flink wat talent in huis, met het indrukwekkende zangtalent van Miss Kitty K op kop. Op Parkpop zagen we tevens een instrumentaal zeer sterke band – sommige van de covers klinken warempel beter dan het origineel.

Rockopvoeding
Les Truttes speelt de grootste rockhits, waarop jong en oud kunnen lösgehen. Ondanks dat er in het stadspark verschillende vijvers leken bijgekomen en de modderpoel er alleen maar dieper op leek te worden naarmate de avond vorderde, werd er massaal mee gedanst en gezongen alsof er één groot volksfeest aan de gang was. Kinderen sprongen op en neer, jonge vrouwen dansten met bompa’s. Broeken hingen vol slijk en schoenen zaten volledig onder de modder – maar Les Truttes was het dubbel en dik waard. U2, KISS, Queen, Beastie Boys, Steppenwolf, Bryan Adams, Meat Loaf, The Proclaimers, Bon Jovi, Cheap Trick, Motörhead, Europe, Blur, Joan Jet, The Ramones … allemaal passeerden ze de revue. Het eerste deel van de set leek wel een stevig staaltje rockopvoeding voor de allerkleinsten. Les Truttes rijgt de hits naadloos aan elkaar.

Les Truttes op Parkpop (Foto: Aikon Producties voor mmMechelen Feest vzw en Stad Mechelen)

Het stadspark lag er aanvankelijk een beetje verlaten bij, maar de fantastische muziek en het aanlokkelijke spektakel leken na verloop van tijd de mensen wel het park in te trekken, als bijen die op honing afkomen. Van zodra het stadspark volgelopen en het publiek opgewarmd was, schudde de band een flinke lading party songs uit de mouw – want zo veelzijdig is Les Truttes wel. Madonna, ABBA, Lady Gaga, Whitney Houston, Flashdance, Prince, David Guetta, Mark Ronson ft. Bruno Mars en zelfs de ‘Pope of Dope’ werden in een meer dan geslaagde rockuitvoering gebracht.

Extra dimensie
De manier waarop Les Truttes de aloude hits een extra dimensie geeft, is werkelijk fantastisch. Tussen de liedjes door worden verschillende sketches gespeeld. Ook de bandleden leken allemaal een rolletje te spelen – overigens met ronkende bijnamen zoals Mr Animal G, Mr Stereo Steve en Mr Phil the Face. En de lyrics, die werden met momenten prachtig verweven met de sketches of zelfs herschreven om er volledig in te passen.

Daarnaast trokken de outfits eveneens de aandacht, zeker de witte met pels afgewerkte kostuums en het sexy korset met bombastische witte lange rok van Miss Kitty K. Dat alles werd omringd door een wervelende show. Zowel het showmanship van de muzikanten als het unieke podium en de lichtshow trekken constant de aandacht van het publiek. Dit is een band die elke seconde blijft vechten om je aandacht te verdienen. Aandacht, hart én ziel hebben we gegeven op de eerste Parkpop-editie. ‘Goed begonnen is half gewonnen’ zeggen ze, dus op naar de volgende!

Heb je de volledige fotoreportage van Les Truttes op Parkpop nog niet gezien? Neem dan snel hier een kijkje.

Foto’s: AIKON Producties voor mmMechelen Feest vzw en Stad Mechelen.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.