Conny Komen van Kenji Minogue

Dit weekend doet de Dijlefeesten vrijdag en zaterdag het Mechelse Cultuurplein daveren met heerlijke muziek. Maar welke bands moet je nu echt gezien hebben? Wij vertellen je alvast wat meer over onze favorieten op zaterdagavond.

High HiHigh Hi
High Hi is misschien wel dé band waar wij het meest naar uitkijken dit weekend. Daar hebben de imponerende vocals van zangeres Anne-Sophie Ooghe, het heerlijke gitaarspel en de perfect afgewerkte rockmuziek alles mee te maken. Mocht je ons proberen wijs te maken dat dit de nieuwe The Thing Things, Garbage of Gossip is in plaats van een alternatieve poprockband uit Zaventem dan zouden we je meteen geloven. Hopelijk concluderen we zaterdagavond omstreeks 18 uur dat dit meer zegt over de band dan over onze goedgelovigheid.

 

DVKES
Eerst en vooral: DVKES spreek je uit als ‘Dukes’ – het leek ons belangrijk om dit even te vermelden zodat je dit weekend niet uitgelachen wordt als je over DVKES wil beginnen. De kans dat je DVKES zal willen vermelden lijkt ons namelijk groot, en zeker als je een britpoplover bent. De muziek doet een beetje denken aan Arctic Monkeys. DVKES werkte ook al samen met muzikanten van The Van Jets, Triggerfinger en Psycho 44. Dat horen we ten gepaste tijde doorschemeren.

DVKES

Kenji Minogue
Wie houdt van het absurde, mag Kenji Minogue niet links laten liggen. Kenji Minogue is niet toevallig afgeleid van het West-Vlaamse ‘Ken je me nog?’, want deze bende brengt electropop doorspekt met bizarre West-Vlaamse hiphop. De namen van songs als Oekomta Mekaniken, Pipi Op Je Feest, Naam Familienaam en Zotcool Nummer spreken al boekdelen. Het gaat zotjes worden met andere woorden.

My Baby band

My Baby
Zaterdag staat er flink wat ‘girl power’ op de affiche van de Dijlefeesten, al pakken de vrouwen op het podium uit met telkens zeer verschillende acts. Zo brengt My Baby bijvoorbeeld een mix van country, blues en funk. Normaal gezien staat ‘rustig’ niet in onze woordenboek, maar die rustige melodietjes van My Baby spreken ons wel aan. De Amerikaanse bluesgitarist Seasick Steve, die we onlangs nog op Rock Werchter aan het werk zagen, is duidelijk ook onder de indruk. In 2015 gaf hij My Baby al de kans om het voorprogramma van zijn Britse tournee te verzorgen.

Caïro Liberation FrontCaïro Liberation Front
Dansen op electromuziek met van die typisch Egyptische vibes, dat kan zaterdagavond om 23.15 uur met het Caïro Liberation Front. Zelf bestempelen ze hun muziek als ‘Omar Souleyman die Sean Paul en Aphex Twin ontmoet op een Egyptisch huwelijksfeest’. De heren werden al getipt door The New York Times en schuimen al enkele jaren de Europese clubs af. In Mechelen is het sowieso niet alledaags en dus lijkt het ons zeker de moeite om kennis te maken met het Caïro Liberation Front… en hopelijk ook met hun leuke buikdanseressen.

Wil je de namen op de affiche nog wat beter leren kennen? Check dan onze Dijlefeesten playlist:

Eerder verschenen over de Dijlefeesten:
Welke toppers moet je vrijdag gezien hebben?
– De 8 winnaars van de Dijlefeesten
– Dijlefeesten 2016: 6 niet te missen bands
Dijlefeesten 2016: Ode aan de Dancing Queen op de Dijlefeesten
Dijlefeesten 2016: Achter de schermen bij Project Wolf

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.