DVKES op de Dijlefeesten

Sommige artiesten verdienen gewoon een dikke pluim, alleen al omdat ze ons weekend goed gemaakt hebben. En daarom besloten we om de bands die eigenlijk een award zouden moeten krijgen voor hun optreden op de Dijlefeesten nog wat extra in de kijker te zetten.

Caïro Liberation Front op de DijlefeestenEn de Award voor Beste Feestje gaat naar…
Caïro Liberation Front!
Als het Caïro Liberation Front op het podium staat, weet iedereen (behalve degenen die zich van uur vergist hebben) hoe laat het is: party time! MC Joep Schmitz springt en vliegt over het podium alsof hij net met zijn vingers in het stopcontact gezeten heeft, en die vonk slaat ook over op het publiek. In geen tijd zien we zowel jong als oud flink met de heupen schudden en met de theedoeken zwaaien alsof er net is aangekondigd dat we dit jaar geen belastingen moeten betalen. We begrijpen plots waarom deze twee zichzelf het ‘Liberation Front’ noemen.

Kenji Minogue op de Dijlefeesten

En de Award voor Meest Opvallende Optreden gaat naar…
Kenji Minogue!
De fans van deze West-Vlaamse malloten weten het al langer: geflipt is het handelsmerk van Kenji Minogue. We zagen enkele uren voor het optreden hun materiaal anoniem in de backstage liggen en we kregen al een idee van wat we konden verwachten: gekke spandex-uniformpjes met zilveren vleugeltjes, een varkensmasker, … Even later komen daar op het podium o.a. nog een bierdouche, een mini-catfight tussen zangeressen Conny en Fanny, een random fan binnendraaien en een rondje stagediven aan te pas. Giechelmoment: net als het publiek de handjes in de lucht heeft, vraagt Conny Komen opeens: “Wie is er hier allemaal gesteriliseerd?”, waarop sommige handjes in één ruk weer zakken. Ze zijn bizar, choquerend en tegelijk zo grappig tot in de kleinste details dat het gewoon geniaal wordt.

Glass Museum op de DijlefeestenEn de Award voor Grootste Verrassing gaat naar…
Glass Museum!
Dit Doornikse duo haalde het net niet tot op onze lijst met aanraders, maar tijdens het optreden in de kapel heeft Glass Museum ons wel al vanaf de eerste minuut volledig doen bekeren. We werden overdonderd door het prachtige samenspel tussen piano en drum, dat nog versterkt werd door de akoestiek van de kapel. Bovendien was de verlichting in deze op zich al indrukwekkende zaal met momenten bijna bovennatuurlijk mooi. Blij dat we toch gaan kijken zijn.

En de Award voor Beste Comeback gaat naar…
Pascal Deweze
Vrijdagavond maakte Pascal Deweze tijdens zijn optreden indruk op muziekminnend Mechelen, maar ook op Project Wolf-presentatrice Silvie die hem achteraf interviewde. Tijdens dat interview vertelde hij namelijk dat hij toen hij nog een tiener was zijn allereerste optreden op de Dijlefeesten speelde. “Er waren toen aan de Dijle een heleboel free podium-optredens en ik deed mee als drummer bij een plaatselijk bandje. Die herinnering flitste daarstraks nog door mijn hoofd. Het is wel fijn om hier nu terug te zijn”, aldus Pascal Deweze. En daar zijn we het volledig mee eens. Kom volgend jaar nog maar eens terug!

High Hi op de DijlefeestenEn de Awards voor Beste Zangeres én Meest Belovende Rockband gaan naar…
High Hi!
Misschien zijn we bevooroordeeld omdat we High Hi al langer kennen, maar dat neemt niet weg dat de band ook op de Dijlefeesten opnieuw indrukwekkend was. Als High Hi op het podium staat dan hoor én zie je puur en onversneden rock ‘n roll. Zangeres Anne-Sophie Ooghe heeft bovendien een subliem stemgeluid, waar High Hi eigenlijk op zich al een award voor verdient. Jammer dat er niet meer publiek aanwezig was voor deze opener – en dan bedoelen we: jammer voor iedereen die er niet bij was.

En de Award voor Beste Rockband gaat naar…
DVKES!
Dat DVKES zou rocken, dat hadden we op voorhand voorspeld. Maar dat de rock zodanig gloeiend heet zou zijn dat de weergoden het noodzakelijk vonden om de brand te komen blussen, dat had duidelijk niemand zien aankomen. Wat een prestatie!

The Guru Guru op de Dijlefeesten

En de Award voor Meest Besproken Band gaat naar…
The Guru Guru!
Hoe luider hoe beter, en dat is nu net waar The Guru Guru zich in lijkt te specialiseren. Het verwondert dus niet dat dit de bandnaam is die we vrijdagavond het meest over de tongen hebben horen gaan. In onze roedel deed The Guru Guru meerdere wolven huilen: “Wooohooo! Die waren kei goed!”

Hypochristmutreefuzz op de DijlefeestenEn de Award voor Beste Lichtshow gaat naar…
Hypochristmutreefuzz!
“Ik ga nog even drie kwartier oefenen om de naam van de volgende band uit te kunnen spreken”, zei de presentator van dienst al ruim voordat Hypochristmutreefuzz op het podium verscheen. En toegegeven, zelf zijn we ook zelden zo blij geweest dat we kunnen copy-pasten. Maar wat ons vooral bij zal blijven van Hypochristmutreefuzz is de retestrakke rockmuziek en de TL-lampen. Frontman Ramses van den Eede zwaaide voortdurend met een lamp in het rond en onze ogen volgde ze tot in alle hoeken van het podium. Wat een leuke manier om de aandacht van het publiek te grijpen. Deze rockers bewijzen zo dat je als band geen gigantische ledschermen moet hebben om een indrukwekkende show neer te zetten.

Fotografie: Zourab Moussaev en Briek Verdoodt van Project Wolf

Eerder verschenen over de Dijlefeesten:
5 onvergetelijke momenten op de Dijlefeesten

Welke toppers moet je zaterdag gezien hebben?

Welke toppers moet je vrijdag gezien hebben?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Reactie op “De 8 winnaars van de Dijlefeesten

  1. Terechte definitie voor Band High Hi Susanne, 🤔 Eerlijk gezegd nog nooit van gehoord & per toeval gevonden op Facebook Evenement 2de dag Dijlefeesten & speciaal eventjes langs geweest & Jawadde wat een schitterende Opener Persoonlijk wat Anouk/Amy McDonald style vind ik & een pluim naar de Organisatie toe ! GRTS Nandje uit Mechelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.