De Dijlefeesten vinden dit jaar plaats eind juli. Komend weekend (vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli) wordt de Mechelse binnenstad weer helemaal omgetoverd tot een gezellig feest aan de Dijle. Net zoals vorig jaar, gaat het feestje door aan het cultuurplein. Het hoofdpodium bevindt zich op het pleintje buiten het cultuurcentrum en voor de Kuub. Er is ook een podium binnen in het cultuurcentrum zelf, maar dat zal gebruikt worden voor een afterparty.

Waar kan je je aan verwachten?
Wel, buiten heel wat DJ’s en een vette afterparty komen er heel wat beloftevolle bands optreden onder de mooiste toren van de wereld.

Wil je de namen op de affiche nog wat beter leren kennen? Check dan onze Dijlefeesten Spotify-playlist

Vrijdag

Op vrijdag 27 juli begint de 43ste editie van de Dijlefeesten. Ook dit jaar kiest Mechelen voor een mix van bekende namen en nieuwkomers. Zo moeten we Zwangere Guy al niet meer te uitgebreid aan jullie voorstellen. Zowel als solo artiest als lid van STIKSTOF haalt hij steeds grotere successen. Hem kan je aan het werk zien om 22u30 op het hoofdpodium.

Ook Le Motel is een bekende naam voor fans van de betere hip-hop. Voor deze keer laat hij Roméo Elvis thuis en is deze DJ er helemaal klaar voor om de Dijlestad te laten dansen. Haal je dansbenen al maar boven, want stilstaan op Le Motel, dat is volgens ons zowat onmogelijk! Hij opent de afterparty in het CC op vrijdag.


Namen die op vrijdag zeker het ontdekken waard zijn, zijn The Calicos en Cero39. Die eerste naam hebt u misschien wel al eens zien voorbijkomen, ze wonnen namelijk de Humo Rock Rally 2018. Om 20u10 zal deze zeskoppige band het hoofdpodium officieel openen. Verwacht je aan hedendaagse americana met invloeden van Ryan Adams en Bruce Springsteen.

Cero39 was voor ons een nog onbekende naam, maar toch kijken we al halsreikend uit naar zijn passage op de Dijlefeesten. Deze DJ speelde al op Glastonbury en Estereo Picnic (Colombia’s grootste festival). Hij zal ons laten dansen op de beste hip-hop, reggaeton en zuiderse popmuziek. Maak je klaar voor een Caraïbisch feestje daar in het CC!

Zaterdag

De naam waar wij persoonlijk het meest naar uitkijken op zaterdag 28 juli, is Portland. Deze band won dit jaar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en heeft sindsdien allesbehalve stilgezeten. Ze zullen hun dromerige indiepop om 21u40 loslaten aan iedereen die zich op dat moment aan het hoofdpodium bevindt. Drie keer raden waar je ons kan vinden…

Fan van electro funk en zin in een geweldig dansfeest? Blijf dan nog maar even aan het hoofdpodium staan, want als afsluiter van vrijdag stellen we jou heel graag STIJN voor. Hij zal een mix van funk, electro en hip-hop brengen, waarop het gewoon onmogelijk is om stil te blijven staan. Ideale manier om dat zomerse weekend in te zetten, als je het ons vraagt!

En na dit dansfeest kan je meteen doorgaan naar de afterparty in het CC, waar Dollkraut jou de meest nostalgische plaatjes rond de oren zal zwieren. Oude recordings, 70’s vibes en Ennio Morricone, beter dan een mix van deze drie trefwoorden kunnen we deze Nederlandse DJ niet beschrijven. Laat je vooral verrassen door zijn mixkunsten en dance the night away!

Zondag

Zondag 28 augustus zal de derde en alweer laatste dag zijn van deze 43ste Dijlefeesten. En onder het motto van ‘saving the best for last’, hebben ze gekozen voor SONS om deze editie met een knaller af te sluiten. Deze rockers wonnen dit jaar al De Nieuwe Lichting, stonden al op de main stage en speelden het voorprogramma van Equal Idiots op de Gentse Feesten. Is er eigenlijk iets dat deze band niet kan? Kom hen ontdekken op de Dijlefeesten, want dit is een set die je écht niet wil missen.

Sons © Noisesome Management

Twee andere bands die zeker niet te missen zijn op deze laatste dag, zijn Los Venturas en Chackie Jam. Deze eerste belooft een zeer dansbare show, ideaal om deze zomerse zondag perfect in gang te zetten. En ken je Chackie Jam al? Ook zij wonnen eerder dit jaar Studio Brussel’s Nieuwe Lichting, dus het zal een fijn weerzien worden met medewinnaars SONS. Chackie Jam zal zeer dansbare synthpop brengen, ideaal tijdens de schemering. En laat dat nu net het moment zijn waarop zij staan geprogrammeerd.

Zo, genoeg redenen om naar Mechelen af te zakken dus! Tot dan?

Meer info op de officiële website & Facebook-evenement.

Door Silvie Strobbe & Annelies Rom.

Throwback naar Dijlefeesten 2017

De 8 winnaars van de Dijlefeesten

5 onvergetelijke momenten op de Dijlefeesten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.