De afgelopen dagen op de Dijlefeesten zijn weer voorbijgevlogen! Wij blikken nog een allerlaatste keer terug met de momenten die misschien niet eeuwig maar toch zeker tot volgend jaar op ons netvlies gebrand zullen staan. 

Toeschouwer wordt frontman
Het optreden van The Guru Guru is op zich al het herinneren waard, maar frontman Tom Adriaenssens maakte het nog net wat memorabeler door tijdens een instrumentaal stuk het podium af te springen, over de barrière te klauteren en zijn microfoon aan een verbaasde toeschouwer te geven. Vervolgens liep hij er gewoon vandoor. Gewaagd, maar tegelijk ook wel ongezien. Wie erbij was kan niet ontkennen dat Adriaenssens het beste van zichzelf gegeven heeft. Aan het einde van het optreden lag de zanger doodop met een handdoekje op zijn hoofd tegen de grond.

Conny Komen in het publiek
Dat Kenji Minogue voor onvergetelijke momenten zou zorgen op de Dijlefeesten wisten we uiteraard op voorhand, maar dat wij en enkele andere toeschouwers klappen zouden krijgen van zangeres Conny Komen, dat hadden we niet verwacht. Conny en Fanny Willen besloten op een gegeven moment om een sprong in het publiek te wagen een gedurfde stunt, want eigenlijk stonden er vooraan niet genoeg mensen om (relatief) veilig te kunnen crowdsurfen. Gelukkig voelden enkele sterke mannen
zich meteen geroepen om naar hen toe te snellen, en zoals dat wel vaker gebeurt tijdens het crowdsurfen kwamen ook enkele omstaanders op een onaangename manier in aanraking met hun strak in het spandex afgetekende lichamen, waaronder wij. Onze fotograaf op het podium kreeg van de zangeressen dan weer een leeg bierblikje tegen zijn hoofd. Jawel, na het optreden van Kenji Minogue werd er uitgebreid ‘blessures’ vergeleken onder de wolven.

Van de Dijle naar de Nijl
Tijdens het optreden van Caïro Liberation Front op het zijpodium vulde de zaal zich met de heerlijke geur van wierook en deelde MC Joep Schmitz enthousiast theedoeken uit, waarna hij het publiek vroeg om tijdens het optreden met de doeken in het rond te zwieren – en dat moest hij geen tweemaal vragen. Wat volgde was een super energiek en vrolijk feestje op z’n Egyptisch. De Dijlefeesten werden dus even de Nijlfeesten.

Extra veel water
Zaterdagavond gingen de hemelsluizen open tijdens het optreden van DVKES, waardoor de band voor een zo goed als leeg Cultuurplein moest spelen. Doodzonde, want de muziek klonk werkelijk geweldig. Respect voor de muziekliefhebbers die speciaal vooraan in de gietende regen gingen staan om de rockhelden een hart onder de riem te steken. De liefde was volledig wederzijds, want zanger Joos Houwen kon het niet langer aanzien: hij riep de fans op om in de fotopit tot tegen het podium te komen staan. “Hopelijk helpt dat wat om jullie tegen de regen te beschermen”, zei hij. Of het geholpen heeft kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar gezellig was het alleszins.

DVKES tijdens de Dijlefeesten

‘We love you mama’
Er zijn zo van die momenten waarop je de Wolf-redactie binnengewandeld komt en iedereen achter één laptopscherm staat om te kijken naar een filmpje. In dit geval eindigde het met een collectieve bulderlach. Onze reporter Stuie interviewde namelijk een groepje praatgrage dronken jongens over hoe hun moeder gezegd heeft dat ze niet te veel moeten drinken. Vooral niet laten zien aan de mama!

 

Fotografie: Zourab Moussaev en Kristof Van Vlasselaer van Project Wolf

Eerder verschenen over de Dijlefeesten:
De 8 winnaars van de Dijlefeesten
Welke toppers moet je zaterdag gezien hebben?
Welke toppers moet je vrijdag gezien hebben?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.