Discobaar A Moeder op Maanrock

Zondag staan er traditioneel in de namiddag enkele grote namen voor de kleintjes op de affiche, maar gelukkig valt er voor ons jongeren aan de andere podia nog flink wat te beleven. Komaan, we gaan er nog een laatste dag tegenaan!

Tussen 14 en 17 uur zullen de kinderen aan het groot podium staan meezingen met o.a. Kapitein Winokio en Ghost Rockers, maar waar kan jij dan naartoe? Wij lijsten beknopt je beste opties op:

 • DJ Roony: als deze Mechelse legende achter de draaitafels staat, hoor je de hits uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90 door de speakers knallen. Ambiance verzekerd.
  14.00 – 15.30 uur, feestpodium
 • De oerwout DJ: dansbare muziek met extra dosis oriëntaalse vibes. Ideaal voor wie de vakantiesfeer nog even vast wil houden.
  15.30 – 17.00 uur, feestpodium
 • Initiatie Salsa: altijd al eens willen ontdekken of er een zwoele salsadanser(es) in jou schuilt? Dit is je kans!
  14.00 – 15.00 uur, dansplein
 • Initiatie Kizomba: maak kennis met de romantische, trage dans die in de jaren ’80 rechtstreeks vanuit Angola geïmporteerd werd.
  15.00 – 16.00 uur, dansplein
 • Of pik een van de DJ-sets mee aan het MOES-podium.

Na de kindernamiddag beginnen de finalisten van de Maanrockrally op het apart podium aan hun guitar battle. Verder zullen er nog verschillende bands en DJ’s van formaat staan te springen om je een onvergetelijke zondagavond te bezorgen. Hieronder ontdek je onze selectie met de aanraders!

Jeroen Delodder op Maanrock MechelenJeroen Delodder
19.00 – 20.30 uur, feestpodium

Jeroen Delodder is een man met vele bekende begrippen gelinkt wordt. Bij Studio Brussel kennen we hem van The Greatest Switch, Playground, Studio Ibiza en The Sound of Belgium. Daarnaast is hij een van de organisatoren van het Gentse dancefestival 10 Days Off. In Mechelen zullen we hem dit weekend kennen als een van de DJ’s die onze booty zal doen shaken aan het feestpodium.

DJ Smos op Maanrock MechelenDJ Smos
23.00 – 00.30 uur, feestpodium

Dit jaar viert DJ Smos, een van de Belgische house-pioniers, dat hij maar liefst 25 jaar achter de draaitafels staat. Je kent hem misschien al van zijn tijd bij Café d’Anvers in Antwerpen, van de Eskimo parties in Gent of van Fuse in Brussel. Ook bij de grote Belgische dancefestivals is hij inmiddels kind aan huis. Met andere woorden: deze man weet hoe hij een feestje moet geven.

Thyself op Maanrock MechelenThyself
17.50 – 18.10 uur, apart podium

Tijdens het willekeurig beluisteren van onze playlist hieronder dacht deze blogger opeens ‘wauw, wie is dat?!’ Dit gebeurt niet vaak, dus de Brusselse rockband Thyself zou weleens een van die bands kunnen zijn waar we nog van gaan horen. Maar om zeker te zijn moet je natuurlijk eerst een band live aan het werk gezien hebben. Bij dezen staat Thyself bovenaan onze check-it-out-list.

Anysa op Maanrock MechelenAnysa
19.30 uur – 19.50 uur, apart podium

Intieme, fluweelzachte songs die soul, R&B en pop verenigen met vurige vocals, dat is de muziek van Anysa. Zelf zegt Anysa op haar vi.be-pagina dat haar muziek “precies dat is wat je nodig hebt tijdens een nachtelijke wandeling, na een glas te veel, vanwege dat gebroken hartje.” We geloven het graag.

Coyote Melon op Maanrock MechelenCoyote Melon
21:10 – 21:30 uur, apart podium

De bandnaam klinkt lekker, en de muziek ook. Het valt meteen op dat Coyote Melon een rockband pur sang is. Bands met een dergelijk repertoire geven live wel vaker ontzettend energieke performances, en we vermoeden dat dit ook op Coyote Melon van toepassing zou kunnen zijn. Benieuwd of ze dat tijdens de finale van de Maanrockrally zullen waarmaken.

Fleddy Melculy op Maanrock MechelenFleddy Melculy
22.00 – 23.00 uur, apart podium

Sommige wolven zijn intussen al een half jaar tijdens onze roedelreünies aan het vertellen over hoe bangelijk Fleddy Melculy op Maanrock gaat zijn. En dat ze dan een T-shirt van Metallica zullen dragen. We hopen dat Fleddy Melculy de torenhoge verwachtingen zal kunnen inlossen. Aan de beelden van de Lokerse Feesten te zien vermoeden we van wel.

Discobaar A Moeder op Maanrock Discobaar A Moeder
23.00 – 00.30 uur, groot podium

Discobaar A Moeder ken je misschien al van oneliners als ‘mixen kunnen wij ni fixen maar feesten gade gelak de beesten’ en ‘zweten gelak een spons, houd’ uw vrouw in ‘t oog of z’ is van ons’ die je tijdens de set regelmatig terug hoort keren.

Meskens in Motown op Maanrock MechelenMeskens in Motown
17.30 – 18.30 uur, groot podium

Fan van Nathalie Meskens zijn we zelfs geen heel klein beetje, maar dat laten we ons oordeel over Meskens in Motown niet beïnvloeden, pro’s als we zijn. Meskens in Motown is immers meer dan een irritant fake blondine in een veel te opzichtig kleedje. De iconische muziek uit de jaren ’60-’70 wordt terug tot leven gebracht door live muzikanten en naar verluidt is de show fenomenaal.

Soulsister op Maanrock MechelenSoulsister
20.15 – 21.15 uur, groot podium

De muziek van Jan Leyers en Paul Michiels gaat intussen al zoveel jaren mee – de heren kennen het groot podium van Maanrock beter dan wij – en toch verveelt Soulsister geen moment. Telkens we ‘The Way To Your Heart’ en ‘Tell Me What It Takes’ kunnen meebrullen, voelt het het een beetje als thuiskomen.

Bekijk ook:
Welke toppers moet je ZATERDAG gezien hebben?
Welke toppers moet je VRIJDAG gezien hebben?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.