Equal Idiots op Maanrock Mechelen

Zaterdag belooft een prachtige dag te worden, en dan verwijzen we zowel naar het weer (26 °C!) als naar de namen op de Maanrock-affiche. Een voorbereid festivalganger is er twee waard, want dankzij de nieuwe podia in de Mechelse parkjes valt er dit jaar nog meer te ontdekken. Ziehier onze favorieten.

Frie Maline op MaanrockFrie Maline
18.00 – 18.40 uur, groot podium

En de winnaar van de Maanrockrally 2016 was… Frie Maline! Deze vijfkoppige jazz-popband krijgt dit jaar de eer om het groot podium te ‘openen’ met prachtige zang en atmosferische muziek. Allen daarheen!

The Lighthouse op Maanrock MechelenThe Lighthouse
19.00 – 19.45 uur, groot podium

Dit jaar selecteerde Studio Brussel tijdens De Nieuwe Lichting de Leuvense band The Lighthouse als een van de drie winnaars. Dansbare popmuziek met strakke basgitaren en elektronica, dat is een veelbelovende cocktail waar wij ons met plezier aan zullen wagen.

Michael Schack op Maanrock MechelenMichael Schack
23.30 – 00.30 uur, feestpodium

Fan van Netsky? Dan ga je Michael Schack zeker gezien willen hebben. Deze Antwerpse drummer doet qua muziek denken aan Netsky en verzorgt ook live het drumwerk voor deze en andere grote namen – denk maar aan Milk Inc., Kate Ryan en Ozark Henry. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Michael Schack maar liefst drie keer de award voor beste e-drummer van het jaar gewonnen. Klinkt veelbelovend!

Stefan Dixon op Maanrock MechelenStefan Dixon
20.25 – 21.25 uur, apart podium

Zaterdagavond krijg je de kans om een singer-songwriter in het Zuid-Afrikaans te horen zingen, jawel! Stefan Dixon verhuisde van Zuid-Afrika naar Brussel om nieuwe inspiratie op te doen. Die vond hij onder andere bij ‘onze’ Klaas Delrue, waarmee hij onlangs het nummer ‘Vir Nou Voor Nu’ heeft opgenomen. Maar stiekem hopen wij vooral dat hij tijdens zijn set zijn Zuid-Afrikaanse versie van Gorki’s ‘Mia’ gaat brengen. Pretty please?

Shy Dog op Maanrock MechelenShy Dog
14.00 – 14.45 uur, moes

Shy Dog is een zijprojectje van Noah Melis, de drummer van o.a. Pascal Deweze, waarmee hij zich specialiseert in geluiden manipuleren. Daardoor klinkt de muziek een beetje psychedelisch en is het de ideale relaxmuziek. Allicht zal die ook op het juiste moment gebracht worden, als het buiten tropisch warm is en we nog wat tam zijn net na de lunch. Noah zal op het podium overigens in interessant gezelschap vertoeven: Martha Amahieu (Blackie & The Oohoos, Flying Horseman), Quinten De Cuyper (Tin Fingers) en Niels Meukens (Double Veterans, Warhola).

Murdock op Maanrock MechelenMurdock
00.30 – 2.00 uur, feestpodium

Vermoedelijk moet je zaterdag bij Murdock zijn voor het feestje van de avond. Murdock kennen we intussen al van de dubstep en drum ‘n’ bass die hij wekelijks op Studio Brussel draait en ook op de Belgische dancefestivals is hij een graaggeziene gast. De ideale man dus om zaterdagavond het feestpodium af te sluiten.

Equal Idiots op Maanrock MechelenEqual Idiots
20.15 – 21.00 uur, groot podium

De helden van de Belgische festivalzomer, dat zijn de heren van Equal Idiots. Er zijn weinig festivals die ze niet gezien hebben, en Maanrock is geen uitzondering. Vorig jaar brachten ze al een memorabele set, en nu ze nog zoveel meer ervaring opgedaan hebben zal Equal Idiots allicht helemaal onweerstaanbaar geworden zijn.

Starsailor op Maanrock MechelenStarsailor
21.30 – 22.30 uur, groot podium

“Four to the floor I was sure, never seeing clear, I could have it all whenever you are near.” Ken je het nog? In 2005 had Starsailor een internationale monsterhit te pakken met ‘Four To The Floor’, en dus eigenlijk hebben deze britpoppers allicht geen intro meer nodig. Maar het zijn en blijven toppers, dus konden ze niet in dit overzicht ontbreken.

Bekijk ook:
Welke toppers moet je VRIJDAG gezien hebben?
Welke toppers moet je ZONDAG gezien hebben?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.