The Lighthouse op Maanrock 2017 Mechelen

Zeg niet te snel ‘het is maar een cover’. De afgelopen dagen hebben we aan der lijve mogen horen dat sommige artiesten zodanig hun ding doen met alomgekende nummers dat het gewoonweg geniaal wordt. Hieronder kan je onze drie favoriete Maanrock-covers beluisteren!

1. Starsailor covert MGMT
Als de Britse rockband Starsailor zijn eigen hit ‘Tell Me It’s Not Over’ naadloos aan ‘Kids’ van MGMT rijgt, weten we even niet wat we horen. Het klinkt fantastisch! We hebben zelfs een fractie van een seconde getwijfeld of het niet gewoon een hit van Starsailor zelf was.

2. The Lighthouse covert TLC
De Leuvense band The Lighthouse heeft met ‘Backbeats’ zelf al een single in de hitlijsten staan, maar toch covert de band nog met plezier een andere monsterhit: ‘No Scrubs’ van TLC. Een popnummertje van een nineties meidengroep omzetten naar een heerlijke rocksong… het is een uitdaging, maar op Maanrock blijkt het een succes. Het publiek zong luidkeels mee en aan de twinkel in zijn ogen en die grijns op zijn gezicht te zien leek frontman Willem Schellekens zich ook prima te amsueren.

3. Mia in een Zuid-Afrikaans jasje
De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Dixon coverde tijdens zijn optreden hét nummer dat iederéén kan meezingen: ‘Mia’ van Gorki. Alleen heeft hij de tekst vertaald naar het Zuid-Afrikaans… net iets moeilijker om mee te brullen. Maar we hebben wel aandachtig geluisterd om de verschillen met de Nederlandse lyrics te zoeken. Wie had dat gedacht, Zuid-Afrikaans leren op Maanrock!

Deze cover werd helaas niet gefilmd tijdens Stefan Dixons optreden op Maanrock, maar dankzij Studio Brussel kan je het nummer wel via onderstaand filmpje beluisteren:

Bekijk ons volledige Maanrock-overzicht hier!

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.