Maanrock 2017 Mechelen

Maanrock, dat betekent bij Project Wolf drie dagen lang samen lachen en nieuwe indrukken opdoen. Sommige momenten zijn zo geweldig dat ze gewoon een eigen term in de Van Dale verdienen. Ziehier onze inzendingen!

Arabische soundcheck (de ~ (m), ~s)
Tijdens de soundcheck in het wannabe Arabisch mee beginnen kwelen met de oriëntaalse achtergrondmuziek, zoals de frontman van Tin Fingers deed bij aanvang van hun set.

Maanrock betonblokken bij Fleddy MelculyBetonmoshers (de ~ (m,v))
De metalheads die zich op de historische avond van 27/08/17 niet lieten stoppen door een combinatie van betonblokken en in driehoekvorm geplaatste hekken die moshpitten tijdens het optreden van Fleddy Melculy moesten verhinderen. Hieraan gelinkte zegswijze: If life gives you betonblokken, you turn them into een springplank om in den moshpit te duiken.

Bipo (de ~ (m.), ~’s)
Een afkorting voor bipolaire pipo, bijvoorbeeld videowolf Stuie die op zaterdag al iets vergeten was dat hij vrijdag zelf gezien heeft.

Klakgoeroe (de ~ (m,v), ~s)
Bij Project Wolf voorzien we al gans Mechelen van felbegeerde petten, maar video- en radiowolf Youssef gaat nog een stapje verder: hij vertrouwde ons tijdens Maanrock toe dat hij zijn hoofddekselkeuze niet aan het toeval overlaat. Hij heeft inmiddels een hele collectie unieke petten. Dus wie wil weten welke petten hot zijn en waarom, moet onze klakgoeroe eens aanspreken.

Project Wolf
De klakgoeroe en de bipo samen op de foto.

Lil Koffiekoeken (de ~ (m,v))
Synoniem voor Project Wolf. Afgelopen zondag zorgde Ward voor koffiekoeken, kwestie van iedereen te motiveren om op tijd op te staan voor de laatste dag van Maanrock. Al koffiekoeken verorberend zag Ward opeens een Facebookpost van MNM: ‘Je artiestennaam is het laatste ding dat je at met ‘lil’ ervoor.’ Sindsdien zijn we collectief ‘Lil Koffiekoeken’.

Moes-ervaring (de ~ (v.), ~en)
Een zweverige staat – half wakker, half slapend – die je bereikt als je op een warme zaterdagnamiddag lang genoeg in een van de strandstoelen of hangmatten aan het Moes-podium ligt te chillen tijdens een van de rustige optredens, bijvoorbeeld dat van Shy Dog.

Nathalie Meskens in Motown op Maanrock Nathalie Meskens-bruin (het ~ (o.))
Het soort bruin waarvan iedereen tijdens het foto’s bewerken automatisch denkt ‘oei, nu ben ik erover gegaan met de kleurintensiteit’, maar dan blijkt dit niet het geval. De afgewerkte foto’s van het optreden van Meskens in Motown zijn niet toevallig bleker dan die van andere artiesten.

Regifoto (de ~ (m.), ~’s)
Net als Regi met de handen in de lucht staan alsof je een beroemde DJ bent die het publiek hanteert als een poppenspeler, alleen is de foto in dit geval getrokken vanuit het publiek en kom je dus vrij idioot over. Het doet een beetje denken aan een aapje in een pak dat iedereen imiteert.

Bekijk ons volledige Maanrock-overzicht hier!

Fotografie: Annelies Boeykens, Jonas Vandermeiren, Shani Maes en Kristof Van Vlasselaer voor Project Wolf

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.