De paasvakantie zit er alweer bijna op, maar om die mooi af te sluiten hebben we een nieuwe Kenny Q voor jullie. Deze week wat minder gepraat en wat meer muziek, met enkele nummers die je misschien nog niet kent. Daarnaast zoeken we de betekenis achter het paasfeest.

Kenny Q 18

Luister naar Kenny Q 18

Kenny Q 18 | 19 april 2014 by Projectwolf on Mixcloud

Presentatie: Tini Beckers & Ward Gubbi
Redactie: Eline Banken
Muziek & Techniek: Ward Gubbi
Like Kenny Q op Facebook, volg @KennyQRadio op Twitter of mail ons KennyQ(at)hotmail.be.

Tony the Fridge

Een marathon uitlopen is een hele verdienste, maar de 49-jarige “Tony the Fridge” liep de marathon van Londen maar liefst 2 keer, mét een koelkast  van 42 kilogram op z’n rug.

Met zijn frigo heeft de man al enkele bekende trajecten in Groot-Brittannië bedwongen, aldus de 49-jarige atleet op zijn homepage. De duurloper met de echte naam Tony Phoenix-Morrison verzamelt zo geld in voor kankeronderzoek. Alleen al zijn deelneming aan de marathon van Londen bracht ‘Tony the Fridge’ omgerekend meer dan 12.000 euro voor het goede doel op.

Bron: De Morgen Geraadpleegd op 18 april 2014.

5SOS

5SOS en One Direction
One Direction en 5 Seconds of Summer

De Australische boysband 5 Seconds of Summer (afgekort als 5SOS)  (iTunes | Google Play | Spotify | Deezer | Xbox Music) is aan het doorbreken. In 2013 speelden ze nog in het voorprogramma van de Take Me Home Tour van One Direction  (iTunes | Google Play | Spotify | Deezer | Xbox Music). Met hun debuut single, She Looks So Perfect, zijn ze de vierde Australische band ooit die het in het Verenigd Koninkrijk tot nummer 1 schopte in de hitlijsten; daarnaast zijn ze de eerste in de afgelopen 14 jaar. Veel belovend dus! Dit jaar gaan ze weer toeren met 1D tijdens 1D’s Where We Are Tour in de VS, Canada, het VK en in Europa. Ze komen niet naar België (of voorlopig toch nog niet aangekondigd), maar echte fans kunnen wel afzakken naar Amsterdam (extra concert op 25 juni) of Dusseldorf (2 juli). Tickets en info op de One Big Announcement website.

14-18 de musical

Studio 100 staat gekend om zijn prachtige musicals, meestal zijn ze gericht op kinderen, maar 14-18 is iets anders. Het hele jaar hebben ze de Mechelse Nekkerhal afgehuurd voor een heuze spektakel musical. Doormiddel van oa. 100 kogels en een rijdende tribune vertelt de musical een verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn?

Meer info en tickets op de website

Tini ging naar de avant-premiere en vertelt ons er alles over!

De afterparty is bij mij thuis

Gers Pardoel
Gers Pardoel gaat wild in #VFD

De afterparty is bij Gers Pardoel (iTunes | Google Play | Spotify | Deezer | Xbox Music) thuis! De Ik neem je mee-zanger laat zich helemaal gaan in zijn single #VFD, de eerste van zijn aankomende album De Toekomst Is Van Ons. Deze week is ook zijn nieuwe single Louise uitgebracht. Zeker beluisteren (en kopen) dus!

Kenny Q, echte vrienden blijven plakken!

Elke week gaat Kenny Q op zoek naar vrienden.We combineren vriendschap, actualiteit en toffe muziek. Word onze vriend op Facebook, volg ons op Twitter en misschien zien we jou wel terug in de studio! Kenny Q is een programma van de radioklas (gegeven door Evita Nossent) van het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.