Vrijdagavond (11/04/2014) trekken we naar het hart van Mechelen. Recht onder de toren verzamelen alle artiesten van de avond zich rond half acht backstage in het Cultuurcentrum. Een prachtige zaal wordt ondertussen klaargezet voor de tweede voorronde van de Maanrock Rally. Wederom staan er vier bands klaar om ons omver te blazen en te overtuigen van hun talent.

De eerste band die op het menu staat, is Stella Nova. Delphine Dumon plaatst zich achter de microfoon en trapt, samen met de andere bandleden, de avond op gang. De band bestaat al sinds 2012 en de zes leden zijn elk afkomstig uit Leuven. Ze deden hun reputatie van sterke live-acts alle eer aan en brachten enkele verfrissende liedjes, zoals Let ’em Talk. Hun stijl bestaat uit een fusie van pop, funk en soul muziek. Naast zangeres Delphine, bestaat Stella Nova ook uit: Korneel, Roel, Pieter, Reindert en Pieter.

Wederom maakt een Leuvense band zich klaar om het podium op te gaan. Ditmaal is het de beurt aan Mammoths. Hoewel de groepsleden elkaar nog niet lang kennen, was daar op het podium niets van te merken. Bram, Wouter, Kevin en Steven willen een post rock stijl ontwikkelen, dat ze helemaal naar hun eigen visie willen omvormen. De Leuvense formatie heeft meerdere zangers om multi-vocaal sterker voor de dag te komen, zoals bij Our Hands Will Meet.

We laten de Brabantse groepen achterwege voor het Gentse Captain Oats. De Oost-Vlamingen hebben afzonderlijk al het een en ander bewezen bij bekende namen als Marble Sounds, Balthazar en Yuko. Sinds ze zijn samengebracht door voormalig tourmanager Pieter Dewulf hebben ze al enkele prijzen gewonnen, waaronder het Jonge Wolven concours. Een band naar ons hart. Ze zijn geslaagd in hun opzet om zich te profileren als indieband, met een popachtige touch. Michiel, Xavier, Jesse, Brecht, Rolf en Pieter kregen de zaal stil met hun pakkende teksten en indrukwekkende performance.

Afsluiten doen we vanavond met Brent Beukelaer. Hoewel de naam eerder de indruk gaf van een eenmansformatie, kregen we toch meer dan we verwacht hadden. Veel meer. Maar liefst negen artiesten van over heel Vlaanderen, inclusief Brent. Vanavond kregen we slechts vijf van hen op het podium te zien, maar dat was al genoeg om het publiek warm te krijgen. De eerste Nederlandstalige teksten van de voorrondes werden door de boxen gespeeld. Met ongewone teksten over gewone dingen, gewone teksten over ongewone dingen konden ze het publiek meeslepen in hun moedertaal.

De avond liep, net als de tweede voorronde, ten einde. Wederom werden we getrakteerd op heel wat Vlaams talent. Het Cultuurcentrum wordt ingeruild voor het jeugdhuis Hoje over twee weken. We verlaten het Mechelse centrum en trekken naar Hombeek om op 26 april de derde voorronde van de Maanrock Rally bij te wonen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.