Maanrock programmators

Maanrock programmators

Heb jij al de timetables grondig geanalyseerd en je Maanrock-wishlist opgesteld? Vergeet dan niet om naast grote kleppers als SNAP!, De Jeugd van Tegenwoordig en School is Cool ook het minder bekende talent te gaan checken. Wie weet doe je een ontdekking van formaat. Maanrock-programmatoren Rafael Van Assche en Jan Campi delen alvast hun gouden tips.

Waar die tips op gebaseerd zijn, vraag jij je misschien af? Grondig onderzoek, zo blijkt. “Bijna alle bands die op Maanrock optreden, gaan we op voorhand live bekijken”, steekt Jan Campi van wal. “Eerste selectie gebeurt vaak via live materiaal dat we van de bookers doorkrijgen, of soms bekijken we het materiaal van de bands op YouTube. Maar we proberen wel om elke band live aan het werk te zien voordat we ze boeken.” Rafael Van Assche vult aan: “Zo doen we ongeveer 200 optredens per jaar. Dat lijkt heel veel, maar we zien soms veel bands op korte tijd als we naar showcasefestivals gaan. Daar speelt elke band een korte set van 20 minuten en die festivals duren drie dagen lang. We verzorgen de Maanrock-programmatie sinds drie jaar, dus tel maar uit hé.” (lacht)

“We zien op festivals wel vaker dat het publiek de minder bekende namen links laat liggen. Dat is jammer, want het is net leuk om je te laten verrassen door beginnende bands en DJ’s. Op de Maanrock-podia kan je acts uit zeer uiteenlopende genres aan het werk zien, dus er valt veel te ontdekken”, zegt Jan. En wij zijn het daar uiteraard volledig mee akkoord. Daarom vroegen we de heren om ons de verborgen pareltjes nu al op een dienblad aan te reiken. Ze gingen er met veel plezier op in.

 

The Mixfitz op MaanrockTHE MIXFITZ

Wie? The MixFitz bestaat uit drie draaitafelkampioenen afkomstig van Leuven, Diest en Antwerpen. Grenzen verleggen is hun specialiteit.

Wat? Een mix van electro, dubstep, drum and bass, hiphop, dancehall, reggae, dance, pop en rock die de heren draaien op 3 à 6 turntables.

Waar? Feestpodium

Wanneer? Vrijdag van 22 tot 23.30 uur

 

Faisal op Maanrock

FAISAL

Wie? Je kent Faisal misschien al van Studio Brussel, waar de Antwerpse DJ en producer elke zaterdagavond resident DJ is.

Wat? Soul/funk

Waar? Feestpodium

Wanneer? Zaterdag van 23 tot 00.30 uur

 

Mensch, erger je niet op MaanrockMENSCH ERGER JE NIET

Wie? Mensch, Erger Je Niet!, oftewel Zeno en Jonas, deelt een voorliefde voor de 7″ single en het ambacht van de analoge diskjockey. Ze hebben een avondprogramma op Studio Brussel.

Wat? Het beste van de popgeschiedenis door elkaar gemixt.

Waar? Feestpodium

Wanneer? Zondag van 21 tot 22.30 uur

Jan: “Het uit-de-hand-gelopen-trouwfeestje van Mensch, Erger Je Niet! op zondag is zeker een aanrader.”

 

IDIOTS-12_(c) Bob JanssensID!OTS

Wie? De kruisbestuiving tussen twee anciens – zanger Luc Dufourmont en bassist Dick Descamps – en twee Duracell-aangedreven jonge(re) wolven – gitarist Wouter Spaens en drummer Tom Denolf – levert het soort complexloze en onversneden rawk-‘n-roll op dat geen bijsluiter behoeft.

Wat? Een uniek recept van smerige rock en snedige punk.

Waar? Groot podium

Wanneer? Zaterdag van 18.30 tot 19.15 uur

Rafael: “Wie zaterdag naar Id!ots gaat kijken, zal zeker deftig verrast worden.”

 

Gloria Boateng op MaanrockGLORIA BOATENG

Wie? Dat Gloria Boateng garant staat voor spetterende en energieke optredens heeft ze al ruimschoots bewezen: zo stond de Gentse met Ghanese roots in de finale van Humo’s Rock Rally, won ze Vi.be On Air op Studio Brussel en mocht ze op het Sziget Festival in Hongarije spelen.

Wat? Hiphop, elektronica en gitaren in een energiek Gents/Ghanees jasje.

Waar? Feestpodium

Wanneer? Vrijdag van 21 tot 22 uur

Jan: “De muziek van Gloria Boateng heeft een unieke soul en hiphop vibe. Dat maakt het echt de moeite waard om te gaan kijken.”

 

Uberdope op MaanrockUBERDOPE

Wie? Deze Gentse hiphopgroep gooit al enkele jaren hoge ogen met strakke live-shows, heerlijke videoclips en gesmaakte televisiepassages. Je kent de heren van Uberdope misschien ook van het één-programma Iedereen Beroemd, waarin ze wekelijks hun ding doen.

Wat? Een mix van liefde voor taal, humor en hiphop. Slimme nonsens over funky producties.

Waar? Feestpodium

Wanneer? Zondag van 18.45 tot 19.30 uur

Jan: “Uberdope staat garant voor rechttoe rechtaan hiphop.”

 

Protection Patrol Pinkerton op MaanrockPROTECTION PATROL PINKERTON

Wie? Protection Patrol Pinkerton is een vijfkoppige indiepop-band gevormd in Tielt en opererend vanuit Gent. Singles ‘Future = Our Home’ en ‘This Time’ heb je misschien al wel gehoord op Studio Brussel en Radio 1.

Wat? Indie pop/rock

Waar? Groot podium

Wanneer? Zaterdag van 19.45 uur tot 20.30 uur

Jan: “Protection Patrol Pinkerton is heerlijke meezingpop à la The Strokes. Live wordt het lekker energiek gebracht.”

 

De Jeugd van Tegenwoordig op MaanrockDE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

Wie? De Jeugd van Tegenwoordig kennen we als de Nederlandse rapformatie die ooit een grote hit scoorde met ‘Watskeburt?!’.

Wat? Beats gecombineerd met sterke electro-invloeden.

Waar? Groot podium

Wanneer? Zaterdag van 23.45 tot 00.45 uur

Rafael: “Absoluut een aanrader ondanks dat ze al wat bekender zijn is De Jeugd van Tegenwoordig. Je kan meezingen van begin tot eind, ook al is het fonetisch wegens onverstaanbaar Nederlandse slang.”

 

Tout Va Bien op MaanrockMechelse topper: TOUT VA BIEN
Omdat we Mechels talent graag nog een extra duwtje in de rug geven, vroegen we Jan en Rafael ook naar hun Mechelse favoriet op de affiche…

Wie? Tout Va Bien is de band rond Mechelaar Jan Wouter Van Gestel, die we al op o.a. Rock Werchter aan het werk zagen.

Wat? HUMO omschrijft het zo: “Een stem die de ziel beroert, de songs fijn afgekruid met genoeg malaise, hartzeer en onheil om drie biografieën van Syd Barrett mee vol te lullen. Voor melancholie uit de klas van Patrick Watson (die grain!) en James Blake (zijn souplesse!) hoeven we de grens niet meer over.”

Waar? Groot podium

Wanneer? Zaterdag van 21.00 tot 21.45 uur

Jan: “Tout Va Bien is een Mechelse topact, leuk dus om op ons podium te hebben.”

Op zoek naar nog meer onbekend talent? Neem een kijkje op www.maanrock.be.

Lees meer:
Maanrock programmeren, hoe gaat dat in z’n werk?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.