De voorlaatste voorronde van de Rally zal vrijdagavond (16/05) plaatsvinden in Club Kamikaze. In een van de bekendste feestlocaties van Mechelen hopen vier bands een plaats in de volgende ronde te bemachtigen. Het regende buiten heel de nacht, eens zien of het binnen talent kon regenen.

De avond beginnen we met The Fortunate Few. De band bestaat uit de Brusselse singer-songwriter Jan-Pieter, maar ook Frank, Jonas, Ludo, Joke en Nele. Ze brengen een groovy sound mee uit de hoofdstad, gesteund door meerdere vocals die je meeslepen in hun teksten. Aan podiumervaring zal het alvast niet ontbreken. Ze zijn al het voorprogramma geweest van Gabriël Rios en speelden onder andere op De Gentse Feesten. Met een sterke muzikale onderbouw en heerlijke stemmen konden ze het publiek meeslepen.

Jesse Ashfield maakt zich klaar om als tweede band op te treden. Oorspronkelijk was het een singer-songwriter project van Jesse De Belder. Uiteindelijk zijn Jonas, Wouter, Mario, Imke, Lore, Fabian en Maja ook er bij gekomen. Van één naar acht onder het motto: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Toch? De groep brengt folkrock op de mat met een prachtig muzikaal samenspel en krachtige indringende stemmen. De Heist-Op-Den-Bergers zijn al mogen langskomen op Café Cosari en Koppen. Van podiumvrees was dan ook geen sprake meer.

Een heel andere sound bij de voorlaatste artiesten van de avond. Phillibustasplus brengt met hiphop, in de vorm van Nederlandse rap, een originele performance tijdens de voorrondes. De elfkoppige band uit Leuven bestaat uit Wim, Jonas, Jef, Koen, Geert, Robrecht, Kim, Seppe, Dries, Oli en Laïs. Een hele boterham. Hiphop in combinatie met een groovy sound, door onder meer een saxofoon en euphonium, kon het publiek doen swingen. Samen vullen ze elkaar aan met hun eigen muzikale achtergrond.

De avond sluiten we af met Byron Bay. De Gentenaren bewijzen het torenhoge niveau tijdens de voorrondes. Tom, Dries en David spelen sinds 2013 samen onder de naam Mocking Jay, later werd ook drummer Sander toegevoegd aan de muziekformatie uit Oost-Vlaanderen. Uiteindelijk besloten ze de naam te veranderen naar Byron Bay. Met hun meeslepende folk-pop sound stonden ze al in de finale van de Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In 2014 hebben ze al veel succes gekend, eens zien of zij deze lijn kunnen doortrekken tot Maanrock.

De laatste band van de avond bergt zijn materiaal weer op, en zo nemen wij ook afscheid van Club Kamikaze. Volgende week trekken we naar het jeugdhuis Joko op 23 mei. De laatste voorronde van de Maanrock Rally zal in gang getrapt worden op vrijdagavond.

Foto’s door Michael Lombarts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.