K3 op MaanrockK3 is niet langer een muziekgroep voor kinderen. Dat wisten we eigenlijk al, want de bomma’s, mama’s en papa’s van de allerkleinsten komen er al langer voor uit dat ze ook fan zijn. Maar wist jij al dat Hanne, Klaasje en Marthe ook menig jongerenhart kunnen bekoren? Jawel, bij de kindjes op de eerste rij stonden ook de jongeren van Project Wolf mee te zingen…

We blikken even terug naar eind juni. Project Wolf organiseert aan het begin van de zomer een opstartvergadering, waarin we met z’n allen brainstormen over de grootse dingen die we doorheen de Mechelse festivalzomer willen gaan doen en hoe we dat zullen aanpakken. Uiteraard worden daarbij ook de headliners van de zomerfestivals en bijhorende interviewmogelijkheden besproken. “Dips voor het K3-interview!”, weerklinkt meteen door de zaal. “Nee, ik wil ze gaan interviewen!” “Ik ook!” En zo werd het K3-interview een rode draad door de zomer heen.

Uiteindelijk hebben 8 van de 10 interviewers bij Project Wolf aangegeven dat ze graag K3 wilden interviewen op Maanrock – uw reporter zit overigens bij die andere twee. Opvallend is dat tegelijk K3-concullega Mega Mindy een stuk minder populair is. Wat is dat toch met jongeren en K3?

K3 op MaanrockJeugdsentiment
Enkele dagen geleden insinueerde muziekpsycholoog Mark Reybrouck in De Standaard dat K3 zo populair is omdat het ‘eenvoudige’ muziek is. Zo kunnen we ontsnappen aan de alomtegenwoordige beats die ons ‘kapot maken’. Maar is dat ook waarom de wolven K3 zo fantastisch vinden? “K3 staat bij mij voor jeugdsentiment”, zegt cameravrouw Evie van Project Wolf. Khadija sluit daarbij aan. “Iedereen kan hun liedjes meezingen, en ik heb vandaag ook staan zingen tijdens het optreden. Ik vind het echt een eer om hen te mogen filmen”, vertelt Evie enthousiast.

Ze gaat zich deze Maanrock allicht nog lang herinneren, want straks mag ze K3 gaan filmen tijdens een interview. Interviewster van dienst is uiteindelijk Amber geworden. “Ik vind het fantastisch om die liedjes van vroeger nog eens terug te kunnen horen. En volgens mij helpt het ook wel dat de ‘nieuwe’ K3 bestaat uit meisjes van onze generatie”, aldus Amber.

Nummers scoren
Voor de jongens bij Project Wolf is het generatiegegeven zeker doorslaggevend. Vrijdagavond waren ze al lachend aan het overwegen om tijdens het interview van tussen de bloemenstruiken op het binnenplein van het stadhuis toe te kijken. Ze geven wel grif toe dat het hen te doen is om de telefoonnummers van de meisjes vast te kunnen krijgen. “I’m single and ready to mingle!”, zegt Younes daarover. Of ze vandaag ook effectief de kans gaan krijgen om de meisjes te ontmoeten, dat is maar de vraag…

Update: helaas had K3 geen tijd voor een interview, maar de wolven hebben gelukkig nog mooie herinneringen aan het optreden.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.