Mooie liedjes duren niet lang, helaas… Maanrock 2016 zit er alweer op. We blikken even terug op enkele onvergetelijke topmomenten van de afgelopen dagen, want what happens at Maanrock, doesn’t stay at Maanrock.

1. SNAP!-zangeres zonder leeftijdscomplexSNAP op Maanrock
De Eurodance-helden van SNAP! deden menig ninetieshart sneller slaan op het feestpodium vrijdagavond. Al meer dan 25 jaar staan de helden van de onsterfelijke oneliner ‘I’ve got the power!’ op het podium, en zangeres Penny Ford is daar trots op. Terecht ook. “Ik ben 52 jaar, ik shake nog op het podium en ik zie er nog fantastisch uit!”, zei ze, waarop ze vervolgens de hit Ooops Up inzette. In het publiek schrok allicht menig festivalganger zich een hoedje, want die Penny ziet er nog verbazend jong en vinnig uit. Onze 52-jarige moeder zou het haar zeker niet nadoen.

 

Sofie Engelen van Studio Brussel op Maanrock

2. Studio Brussel pikt decor Project Wolf in
Op Maanrock dag 2 kregen we het mooiste compliment dat een bende beginnende mediamakers kan krijgen: Studio Brussel ‘leende’ in de backstage ons zelfgeïmproviseerde interviewdecor! Presentatrice Sofie Engelen deed in onze strandstoelen haar interview met Admiral Freebee voordat die even later het hoofdpodium zou beklimmen. De resultaten van het StuBru-interview kan je hier bekijken. Ook ons interview met ‘den Admiraal’ staat binnenkort op de Facebook-pagina van Project Wolf. Kijk en vergelijk!

 

De Jeugd van Tegenwoordig op Maanrock (Foto: Elke Nielsen & Project Wolf)3. Jeugd van Tegenwoordig doopt publiek met champagne
De heren van De Jeugd van Tegenwoordig zorgden gisterenavond voor een feestje op Maanrock… compleet met champagne! En vrijgevig als ze zijn, deelden ze zowel hun water als enkele flessen champagne met het publiek. Gevolg: champagnedouches! De champagne vloeide op een gegeven moment zo rijkelijk dat het leek alsof De Jeugd van Tegenwoordig een F1-race gewonnen had.

Ook grappig was het moment waarop Faberyayo zijn pintje in het publiek liet passeren, om het vervolgens te laten overhandigen aan een vrouw die achterin op een bankje zat terwijl de jongeren voor haar volop aan het feesten waren. Ze keek nogal op, toen ze begrepen had dat het pintje voor haar bedoeld was. Voorzichtig ging ze er eerst even aan snuffelen, om het vervolgens door haar man te laten inspecteren. Je zag ze beiden denken: “Wat zou daar nu in godsnaam in zitten?” Wat er verder met het pintje gebeurd is, is ons onbekend.

4. Project Wolf breekt (naar eigen zeggen) wereldrecord
Heb je de voorbije dagen al een pitstop aan de toiletten op de IJzerleen gehouden, dan bestaat de kans dat je bij het buitenkomen door onze videowolven werd aangesproken met: “En, is het aan de toiletten te zien dat Maanrock al 20 jaar bestaat?” Maar de wolven gingen verder dan dat. Gisteren poogden ze het wereldrecord aantal mensen op een festivaltoilet te breken. Uiteindelijk vonden ze 13 vrijwilligers die zich geroepen voelden om met z’n allen in één hoekje te kruipen. De videowolven zelf noemen het een nieuw wereldrecord. Het filmpje kan je hieronder of op de Facebook-pagina van Project Wolf bekijken.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.