Wolfbar en Mediacafé van Project WolfVan woensdag 10 mei tot zaterdag 13 mei valt er flink wat te beleven in Mechelen, want Project Wolf organiseert de tweede editie van de Wolfbar en het Mediacafé. Tijd voor een lange lijst van wat je allemaal niet mag missen, in volgorde van belangrijkheid!

De Wolfbar van Project Wolf is een korte pré-zomerbar met dagelijkse workshops, goedkope drankjes, lekker eten en vooral geweldig tof gezelschap van de jongeren die meewerken aan het medialab. Je kan vanaf woensdag 10 mei om 12 uur terecht op de met plantjes aangeklede koer van Villa32 om de pré-zomerbar in te zetten. Hieronder alvast een overzicht van de vele activiteiten die het programma sieren!

1. Stadsvibes blogbar
Uiteraard beginnen wij van Stadsvibes met shameless self promotion. Onze zeswekelijkse blogbar vindt deze vrijdag immers plaats tijdens de Wolfbar. Wat we doen tijdens zo’n blogbar? Heel simpel, we praten over bloggen. Hier kan je ideeën in de groep gooien, snode blogplannen smeden, eender welke vraag stellen en gewoon gezellig samen een koffietje drinken. Ben je de vorige edities nog niet kunnen langskomen, dan is dit het moment!

Lees ook: 9 tekenen dat jij naar de Stadsvibes blogbar moet komen

2. Radiomarathon
Jawel, ook de radiosterren van Project Wolf tekenen present. Zij zullen zaterdag maar liefst 12 uur aan een stuk live radio maken. Dit is met andere woorden de ideale manier om kennis te maken met alle presentatoren en hun leuke rubrieken. Tussen 19 en 21 uur zullen ook tal van bekende gezichten (zie hieronder) aan het woord komen. Kan je er niet bij zijn? Jammer! Maar geen paniek, want je kan de marathon ook van thuis uit volgen via deze pagina.

3. Christina De Witte komt langs
Een van de vele stemmen die je zal horen tijdens de radiomarathon is die van Christina De Witte, a.k.a. Chrostin. Sinds ze in 2015 de Flair Online Talent Award won, heeft haar tekenfiguurtje Chrostin een vaste rubriek in het magazine. Christina tovert wekelijks een glimlach op je gezicht met haar grappige tekeningen.

4. Vincent Vangeel staat al op ‘aanwezig’
Radiopresentator annex vlogger Vincent Vangeel van Qmusic is een graaggeziene gast bij Project Wolf. Deze mediaman en van oorsprong Mechelaar heeft het intussen zelfs gemaakt als peter van radiostudio Studio Wolf, wat een eer!

5. Fabio Wuytack is van de partij
Documentairemaker Fabio Wuytack kennen we van allerlei bekroonde films, waaronder Back to Utopia die woensdag tijdens de  filmavond kan bewonderen (zie hieronder). Fabio zetelt in filmjury’s en panels en is dus wel een voorbeeld voor andere filmmakers.

6. Amylia De Schepper zal er ook bij zijn
Bloggers en Instagrammers zullen dan weer wat hebben aan de verhalen van Amylia De Schepper, die met haar kookblog Cookameal posts maakt om duimen en vingers bij af te likken.

Thug Life de kortfilm

4. Filmavondjeuh!
Woensdag kan je om 20 uur bij Villa32 terecht voor een avondje bomvol filmplezier. Op het programma staan THUG LIFE, Heimat en Back to Utopia.

In THUG LIFE (foto), een kortfilm die gaat over een jongen die deelneemt aan een fotowedstrijd en een en ander ontdekt over de inhoud van zijn foto’s, mogen we onze eigenste Younes bewonderen

Heimat gaat dan weer over rechts populisme in West-Europa. Tijdens deze 14 minuten durende film toont een ironische karikatuur van het leven in de Vlaamse voorsteden die de huidige Europese tijdsgeest reflecteert.

Back to Utopia van Fabio Wuytack is eveneens een Vlaamse film die 500 jaar na de eerste druk van Thomas More’s Utopia een blik werpt op de hedendaagse betekenis van het boek.

Ticket to Ride boardgame5. Boardgamenight
Donderdag belooft een extra gezellige avond te worden dankzij de boardgames van De Spelfanaat. Er worden 10 tafels voorzien waaraan je kan aanschuiven om samen een spel te spelen. De uitleg wordt professioneel gegeven door de internationale boardgamer Michaël Geens. De spelletjes:

* Ticket to Ride
* Imhotep
* Cartagena
* Kingdomino
* Dixit
* Machiavelli
* Pandemie

TIP: Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan het nu al reserveren via info@projectwolf.be.

6. Open DJ-deck
Ook donderdag kunnen de DJ’s onder ons volledig hun ding doen vanaf 16 uur. Wie graag zijn draaitalenten wil tonen mag zich gewoon met zijn LP’s, USB of laptop aanmelden bij het podium. Gewoon doen!

7. Open mic night
Vrijdag is het aan de singer-songwriters, bands, rappers en andere muzikale creatievelingen om op het podium hun ding te doen. Wie graag wil deelnemen aan de open mic night schrijft zich best op voorhand in via dit inschrijfformulier. De line-up wordt de avond zelf bekendgemaakt om 19 uur. Wij zijn alvast benieuwd naar welke talenten we die avond zullen mogen ontdekken!

8. Het shotter-pong-pooltornooi
Woensdag kan je je de hele namiddag en avond lang uitleven tijdens het shotter-pong-pooltornooi. De buitenpool, 7 ster Jupiter kicker- en pingpongtafel staan al voor je klaar.

9. De Instagram-fotoexpo
Naar jaarlijkse gewoonte draaien de pinters bij de jeugddienst overuren, want tijdens de Wolfbar zullen de muren volhangen met de mooiste Instagram-foto’s van #2800love, #2800leeft en #uglybelgianhouses. Misschien hangt er wel een van jouw foto’s tussen…

TIP: woensdag vanaf 19 uur kan je gratis een nieuwe profielfoto laten trekken door de fotografen van Project Wolf!

10. De afterschool/work
Op donderdag pakt de Wolfbar uit met een heuse afterschool/work. Wat dat betekent? Ga ‘s avonds rechtstreeks naar de Blusbus bij Villa32 om gezellig samen iets te drinken.

11. Happy hour op vrijdag
Zet vrijdagvond vanaf 16 uur alvast in je agenda, want dan kan je bij de Wolfbar terecht voor speciale prijzen en acties op drankjes.

12. Elke dag lekker eten
Wolfbar, dat staat gelijk aan elke dag een andere foodtruck met nieuwe maaltijden om eens te proberen. Dus waarom nog wachten met vertrekken tot thuis het eten op tafel staat? Hierbij alvast een beknopt overzichtje van wat je allemaal staat te wachten:

Traveling KitchenWoensdag: Traveling Kitchen
Deze foodtruck is er eentje voor burgerfans, en eigenlijk gewoon voor wie houdt van gezond, vers en lekker eten. Je kan kiezen tussen de philly cheesysteak sandwich, pulled pork, de black Angus burger, po’boy scampi, de veggie burger en de cheeseburger.

Donderdag: De Krokfiets
De Krokfiets ben je misschien al wel eens tegengekomen op de zaterdagmarkt in Mechelen. Hier kan je terecht voor tal van heerlijke croques.

Vrijdag: Laurence’s Focacceria
Laurence’s Focacceria staat voor Italiaanse focaccia-broodjes, licht gegrild en opgevuld met hemelse combinaties tussen vlees, groenten, vis, noten en kazen. Verder staat er risotto op het menu en doen de lemonbrownies ons nu al watertanden.

Zaterdag: BYOB (Bring Your Own BBQ)
Need we say more? Misschien toch nog even voor de duidelijkheid: vanaf 18 uur staat de BBQ van Project Wolf goeiend heet en worden er broodjes en groenten voorzien. Vlees breng je zelf mee.

Wil je NOG meer weten? Zet je op aanwezig bij het Facebook-evenement en dan blijf je automatisch op de hoogte.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.