De herfstvakantie zit erop en dat betekent dat ook de fantastische workshopweek op zijn einde is gekomen. Hier een verslagje van wat we allemaal deden!

Maandag 

Het begin van de week en het zat er al bonk op! In de namiddag vond er een sessie lichtgraffiti plaats. De jonge workshoppers werden ondergedompeld in de wereld van ‘long exposure photography’. Toen ging het licht uit en was het experimenteren geblazen! nadat de juiste instellingen waren ingesteld waren ze niet meer tegen te houden en bleven de ideeën stromen. De foto’s die de deelnemers vol enthousiasme maakten, vind je hier:

In de schemering van de avondzon kon men genieten van een workshop Social Media. Een echte expert kwam ons de kneepjes van het vak leren: wat we allemaal konden doen om een organisatie, jezelf, een radioprogramma te promoten op sociale media. En ook: wat beter niet te doen. Het begon bij Facebook, Twitter, Instagram ging over naar Ello, Hoplr, Hootsuite, Bloovi en komt allemaal samen in cloudcasting. Een interessant begin van de week!

Woensdag

Woensdag, 29 oktober, volgden drie knappe koppen de startersworkshop radio van Project Wolf. Silvie en Riet gooiden hen meteen voor de wolven: bedenk een tof programma met een nieuwsbericht, een review en een reclameblok. ‘Ni gemakkelijk, als ge ’t mij vraagt’. Toch slaagden Julie, Tom en Ilke erin een heuse show, met als thema Halloween, in elkaar te knutselen. Benieuwd naar het griezelige resultaat? Beluister hier hun huiveringwekkend show!

Heb je zin gekregen om zelf radio te maken na het beluisteren van deze uitzending? Aarzel niet om zelf deel te nemen aan deze gratis workshop. Surf naar de site van projectwolf.be en hou de komende workshops in de gaten. Inschrijven is de boodschap!

BASICS Radioworkshop Full Moon by Projectwolf on Mixcloud

Vrijdag

Als je zonder stem valt, heb je niet veel meer te zeggen. In de workshop stemgebruik leerde men vooral hoe je je stem moet gebruiken (captain obvious). De workshop was opgebouwd rond houding, ademhaling, stem, intonatie, articulatie, assimilatie, expressie en tempo. De deelnemers konden na een korte theoretische uitleg praktisch aan de slag met tal van oefeningen.

 

Zaterdag

De workshoppers kregen eerst wat technische informatie over de instellingen van hun camera. Wat er allemaal mogelijk is met een spiegelreflexcamera en wat de verschillen zijn tussen de lenzen. Wanneer ze dit onder de knie hadden werd de basis van compositieleer uit de doeken gedaan, wanneer een beeld interessant wordt en waarom. Je leert het meeste uit de praktijk, dus werden er veel praktijkvoorbeelden getoond en verdere tips gegeven hoe ze moeilijke situaties creatief kunnen aanpakken. Nadien nog een beetje uitleg over enkele software programma’s zoals Bridge en Photoshop en voila! De jongeren zijn klaar om er zelf op uit te trekken!

Zondag

Een luie zondag was het niet! Want er vond nog een allerlaatste workshop van de week plaats: Aftereffects en VJ’ing. De jongeren maakten kennis met de software, Aftereffects, voor visuals te maken en kregen beelden van oude B-films om te experimenteren. Praktijk is de beste leermeester!

 

Wat een hele boterham! Nog een dikke merci aan alle workshopgevers en ook aan alle deelnemers, want zonder jullie was dit niet kunnen doorgaan.

Wij, wolven, hopen jullie allemaal te zien op de volgende workshopweek!

Awooo!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.