Na een goede avond in het jeugdhuis Hoje, in Hombeek, trekken we terug naar het centrum van Mechelen. Op een steenworp van Project Wolf gaat de vierde voorronde van de Maanrock Rally op vrijdag, 9 mei, van start om acht uur ’s avonds. Daar maken vier bands zich klaar om hun plaats op Maanrock op te eisen. 

Young Hearts trapt de avond op gang, en het publiek zal het geweten hebben. Met harde en snelle nummers is het hopen dat ze wel degelijk beschikken over een jong hart. Sinds de zomer van 2012 besloten Tom, Tim, Pim, Rody en Kevin om samen een band op te richten. De mannen uit Hemiksem verwennen het publiek met stevige punkrock. Alvast een stevige opener van de avond.

De tweede groep van avond is My Dog Is Radioactive. Ook nu staat er een punkband op het menu. De Leuvenaren vormen sinds 2011 een band, bestaande uit: Mats, Vincent en Jasper. Ze ogen nog jong maar eens de muziek begint, staan er drie mannen op het podium. Met enorm krachtige vocals en sterk samenspel nemen ze het publiek op sleeptouw. De band heeft al heel wat ervaring, zo stonden ze in de finale van de Kunstbende 2013 en wonnen ze al rock rally’s in onder andere Duisburg en Meer. Zeker een band waar we nog veel van zullen horen.

De voorlaatste band van de avond is afkomstig uit Londerzeel. Fools And Dirty Lovers is een alternatieve poprockband, met een fragiele vrouwenstem. De muziekformatie telt vier mannen – Jotie, Tom, Serge en Michiel – en vrouw achter de microfoon: Gianini. De twintigers hebben sinds de zomer van 2013 de krachten gebundeld om samen als groep van start te gaan. Samen zorgen ze voor sfeervolle en aangrijpende popmuziek. Met een finaleplaats in de Nieuwe Lichting van Studio Brussel beleven ze momenteel al een topjaar op muziekvlak.

Afsluiten doen we met Cordyceps. De band uit Limburg combineert elektronische muziek met rock-georiënteerde genres en andere invloeden, zoals spoken word. Met optredens in niet alleen België, maar ook  Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, heeft het duo sinds hun oprichting in 2011 al mooie optredens achter de rug. Wouter en Brecht zijn afkomstig uit Hechtel-Eksel. Zelf zeggen ze dat het geluid van Cordyceps ooit treffend omschreven werd als Battles die de liefde bedrijven met Aphex Twin.

Zo loopt weer een prachtige avond vol diverse muziekgenres ten einde. De vierde voorronde zit er op en we laten jeugdhuis Doema achter ons. Volgende week, vrijdag 16 mei, gaan we ons klaarmaken voor de voorlaatste voorronde van de Maanrock Rally in het geweldige club Kamikaze, aan het Douaneplein in Mechelen.

Foto’s door Michael Lombarts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.