Als je je eerste stapjes naar studenten-fuifgedrag zet op een TD in Mechelen, kan je deze bruisende stad nooit uit je hartje bannen. Er zijn altijd verschillen tussen fuiven op de ‘boerenbuiten’ en die in de stad. Maar hier moet ik helaas wedijveren met collega-blogger Suzanne (‘E.T. party home’), want ik verkies dan toch ‘mijn stad’ 😉

11224211_1614582562141324_7769704544790316315_nEr zijn twee kanten aan Mechelen: het bekende en het onbekende. Uiteraard zijn de beschreven ervaringen voor elke persoon anders.
Ik heb het geluk gehad om me te smijten in één van de gezelligste en onbekendste studentenlevens van Vlaanderen: de studenten- verenigingen in Mechelen. Vers gedoopt, nog beetje geurend naar de mayonaise, stapte ik de kelder van het stamcafé binnen. ‘t lintje op de linkerschouder, een nieuweling (“schacht”) in de club. Buiten de vrienden aan mijn zijde, kende ik weliswaar niemand. Toch voelde ik me gek genoeg helemaal thuis!

Onverwachte kameraadschap
Want wat ik totaal niet wist van de clubs in Mechelen, is dat toch bijna iedereen elkaar kent. Meer nog, ze beschouwen elkaar als familie. Als nieuweling gooien ze je in een grote groep vrienden die samen feesten als kameraden, ondanks de verschillende karakters, meningen en voorkeuren. Je wordt opeens broeders onder pint en pita. Dit leidt tot een hoop nieuwe ervaringen, memorabele fails en soms té vage herinneringen (oeps!). Op het einde van het jaar ken je meer mensen dan in je gehele middelbare school-carrière samen!

12072614_1021178221247323_4644991863602555326_nOnbekend kan leuk zijn
Natuurlijk beschrijf ik hier net een closere groep van mensen. Wat nu bijvoorbeeld met grotere dancings zoals Perron M? Wel, sorry not sorry, ik verkies soms wel eens die onbekendheid. Vergeet immers niet: deze mensen kennen je achtergrond niet. Dat maakt het net spannend. Ze kunnen je übercoole dancemoves immers wel judgen, maar who cares? Ze komen je erna toch niet meer tegen? Reden des te meer om gek te doen! Kruip op tafel, kus met die knapperd of verzin een ongelooflijk verhaal om tegen onbekenden te vertellen. Wie weet hou je er toch nog vriendschappen aan over. Don’t knock it, until you try it!

Verveling is verboden
In een ‘boerengat’ fuiven kan al snel routine worden: samen op de fiets naar de fuiftent en daarna afzakken in het enige café of frietkot. Dat heb je dan weer niet in een stad. Je kan een hele nacht een kroegentocht houden en toch zal je niet alle cafés hebben bezocht. Verder zijn er op elk moment van de week wel feestjes aan de gang. Wil je een facbar doen, heb je zin in een TD of wil je nieuw talent checken bij Club Kamikaze? Kies maar! Eindig je avond met een goede pita, lekkere chinees of een smakelijke pizza. Mogelijkheden alom!

Contra vs. pro?
11215779_1614838832115697_1453605412050999975_nNatuurlijk geef ik ook toe dat fuiven op platteland zijn charme heeft. Soms durf ik eens zo’n fuif te bezoeken, maar nooit voel ik me daar echt geliefd. Een populaire vis in de vijver was ik vroeger immers nooit. Hierdoor staarden mensen me eerder aan en vierden roddels hoogtij. In een stad gebeurt dit eveneens, maar daar kan je makkelijker circuleren van groep naar groep. Je wordt minder ‘gecontroleerd’. De gehele school komt (meestal) niet te weten over je avonturen. Daarom, geef mij maar liever de variëteit van het onbezonnen Mechelen. Stad met karakter, met gezellige plekjes en onbekendere parels.

Voor altijd,
student van Mechelen! ♥

Embrace your inner wolf and keep on howling!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.