Dijlefeesten (Foto: Tobias Cornille/Project Wolf)Daar stond ze dan. Een van de ouderen in het publiek. En toch stond ze helemaal vooraan aan het podium op de Melaan. Ze droeg een classy zwarte retrojurk met een vrolijke kersenprint, waar je soms wel eens van die volledig uitgedoste rockabilliemodellen in ziet paraderen. Gewoonlijk word ik dan een tikkeltje jaloers – op de jurk, maar eigenlijk nog meer op het lef dat ze hebben om in zo’n opvallende jurk over straat te wandelen. En op hoe ze met trots de blikken van bekritiserende passanten van zich af laten glijden. Nu zag ik op de Dijlefeesten een bomma staan shaken in zo’n jurk. Ze droeg zelfs bijpassende mary janes en een haarbandje om haar halflange grijze haren te bedwingen. Het werd bijna schattig.

Ik kan je garanderen dat ze flink wat blikken naar zich toe wist te trekken. Ook al zaten de meeste festivalgangers op dat moment nog ergens op een terrasje te genieten van een koel pintje. De toeschouwers die er wel al waren, stonden ergens vanuit een hoekje in de verte toe te kijken. Zelfs ‘de jeugd’, anders zo actief op festivals, verroerde nog geen vin. Alleen de bomma in de kersenjurk stond zich al vanaf het eerste uur volledig stond te geven op de muziek van Double Veterans en Glints, als een echte Dancing Queen.

The Deaf op de Dijlefeesten (Foto: Tobias Cornille/Project Wolf)Dikke duim
Respect, Dancing Queen. Dat vond trouwens ook de bassiste van The Deaf – een fantastische beatspeed rock n’ roll band die zaterdag als eerste het volledige publiek in beweging kreeg. Miss Fuzz gaf onze Dancing Queen vanuit de verte een dikke duim tussen twee nummers door. In gedachte stak ik de mijne ook omhoog. Want ik hoop, dat als ik later groot en gerimpeld ben, ik ook nog zo van begin tot eind op de festivals ga staan shaken.

Tegen dan ga ik hopelijk oud en wijs genoeg zijn om gewoon mijn ding te doen (of in dit geval te dragen) en me van de rest van de wereld helemaal niets meer aan te trekken. En hopelijk zal ik ooit nog de stap durven zetten om mezelf eens zo’n mooie retrojurk aan te schaffen en die vervolgens te dragen tot ik grijs ben. Misschien binnenkort toch eens effectief binnengaan bij LouLou’s, die ene coole retroshop waar ik intussen al maanden gretig aan het windowshoppen ben.

Onze foto’s van de Dijlefeesten nog niet gezien? Bekijk ze hier!

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.