Anderhalf jaar geleden zag ik voor het eerst de radiostudio in de Hanswijkstraat. Gedurende enkele weken liep ik er iedere keer wat schaapachtig voorbij, tot ik een zwart en iets of wat mysterieus logo ontdekte. De daaropvolgende dagen dook datzelfde logo steeds weer op, later zou ik de achterliggende reden ontdekken: schapen komen in een vachtje, Wolven in een roedel. Maar dit allemaal geheel terzijde, eens ik het verloren schaap in mij promoveerde tot Wolf, ging ik de uitdaging aan: I joined the Wolfpack! De alfa gaf me meteen de kans om een eigen radioprogramma te maken. Het was een sprong in het diepe, maar Wolven komen gelukkig altijd op hun pootjes terecht. Het programma moest natuurlijk ook naam dragen. Na 5 minuten van intense hersenarbeid besloten we unaniem dat er eigenlijk maar één waardige optie was en doopten onze show ‘Supersonic’. En nee, die naam hebben we niet zelf bedacht, die hebben geleend. We hebben het eens heel lief aan Oasis (jaja, de band van de broertjes Gallagher) gevraagd, of we eventueel, als het niet stoort, misschien één van hun legendarische songs als titel mochten gebruiken. Na een gezellig onderonsje was alles geregeld en was Supersonic geboren! Elke week kruipen we de studio in, ik (Lotte) aan de microfoon en ik (Ward) aan de knopjes, om een nieuwe Supersonic te maken. Schaap of wolf, het maakt niet uit! (Remember: You need to be yourself, you can’t be no one else!)

Elke week snuffelen we in onze concertagenda op zoek naar hét concert van de week, zo weet je wat je niet mag missen! Ook stellen we je wekelijks een nieuwe Shadowman voor, een artiest die wel wat meer spotlight verdient en misschien wel ‘the next big thing’ wordt! En als het zomer is, hoe kan het ook anders, trekken we naar de festivals om bands te ontdekken, te interviewen en natuurlijk een gezonde portie festivalitis mee te brengen naar de studio! Dus … op zoek naar nieuwe, beloftevolle bands? Een update van de afgelopen muzikale week? Of gewoon een uurtje ontspanning in de vorm van échte muziek? Luister elke week naar Supersonic en … CHECK CHECK CHECK !

Lotte & Ward Vanaeken

Heb je zelf zin om radio te maken? Laat het weten aan Wolf en kom je ding doen in onze studio! Check ook zeker de Mixcloud van Wolf voor alle voorbije shows en radioprogramma’s, onder andere Supersonic.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.