Enekele weken geleden waren het verkiezingen (Federaal, Gewestelijk en Europees) in Belgë. Bjarne geeft zijn kijk op de uitslag. Hij bespreekt dit onder meer met Kristof Sels (N-VA), de burgemeester van zijn gemeente Sint-Katelijne-Waver. Daarnaast brengt hij een selectie uit zijn favorieten uit de kleinkunst.

Mikhaela pakt het iets luchtiger aan en steekt de studenten een hart onder de riem. De examens zijn een zware tijd voor iedere student, maar wij geven je handige tips om de examens te doorstaan, wat ook helpt is luisteren naar toffe muziek; dan zit je bij ons aan het juiste adres!

Kenny Q 23

Luister naar Kenny Q 23

Kenny Q 23 | 31 mei 2014 by Projectwolf on Mixcloud

Presentatie & Muziek: Bjarne Pijl
Redactie: Kethleen Fillée

Kenny Q 24

Luister naar Kenny Q 24

Kenny Q 24 | 14 juni 2014 by Projectwolf on Mixcloud

Presentatie: Mikhaela Leanovich
Redactie & Coaching: Evita Nossent
Muziek & Techniek: Ward Gubbi

Eet walnoten voor een betere concentratie

Walnoten hebben een groot effect op je concentratie doordat ze een hoge concentratie DHA bevatten, dat is een type omega 3. DHA beschermt bij baby’s de hersenen en zou ondermeer Parkinson tegengaan.

Markeren met fluostift helpt niet bij het leren

Aangezien het herlezen van teksten een van de minst bruikbare studiemethoden is is het ook niet de beste methode om heel je cursus in te kleuren.

Gebruik steekkaarten

Schrijf op de ene kant van de kaart een vraag en op de andere kant het antwoord. Ondervraag jezelf alsof het een examen is. Je zal zien dat dit een zeer effectieve herhalingsmethode is, gebruik het dan ook niet als voornaamste studie methode. Je kan dit bijvoorbeeld doen tijdens een pauze.

OpenKlasDag

Op 21 juni is het openklasdag in het Conservatorium van Mechelen. Kenny Q zal tussen 11 en 12u vanuit het Conservatorium uitzenden, bij goed weer zal je ons in de buitentent vinden, bij slecht weer in de rotonde. Kom dus zeker eens een kijkje nemen! Uiteraard zijn er ook vele andere activiteiten bezoek zeker de website.

Kenny Q, echte vrienden blijven plakken!

Elke week gaat Kenny Q op zoek naar vrienden.We combineren vriendschap, actualiteit en toffe muziek. Word onze vriend op Facebook, volg ons op Twitter en misschien zien we jou wel terug in de studio! Kenny Q is een programma van de radioklas (gegeven door Evita Nossent) van het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.