Strawfreak freakshakeFreakshakes zijn in België al langer aan een opmars bezig, en sinds kort kan je ze ook in Mechelen gaan drinken. ‘Extreme milkshakes’ behangen met allerhande lekkernijen, dat moeten we uiteraard eens geproefd hebben. Daarom schoven we aan tafel bij Coffee & Cake by Savarin.

Het koffiehuisje onder de Sint-Romboutstoren is in no-time een walhalla voor zoetebekjes geworden, en dat heeft alles te maken met de nieuwste toevoeging aan de drankenkaart: freakshakes! Deze milkshakes hangen bomvol snoepjes, chocoladespekjes, smarties, slagroom, Nutella met discobolletjes en voor de Homer Simpsons onder ons zelfs een volledige donut.

Chocoladefans worden weggeblazen met de ‘Chocobomb’, vanilleliefhebbers kunnen met de ‘Vanillasky’ alle mogelijke toppings combineren om hun vanillemilkshake mee aan te kleden en wie zijn smaakpapillen graag prikkelt zit goed met de ‘Strawfreak’, een aardbeienmilkshake behangen met snoepjes en zuurtjes in alle kleuren. Kiezen is verliezen, dus wij bestellen ze allemaal. Kwestie van te kunnen vergelijken (en als je dat niet gelooft verzinnen we wel een ander excuus).

Chocobomb freakshakeKunstwerkjes
De drankjes worden even later geserveerd en de verbazing slaat toe. Onze freakshakes zien eruit als kunstwerkjes, en zo smaken ze ook. De milkshakes zijn lekker romig, zoals het hoort, en al die lekkernijen erop en errond passen er perfect bij. De Nutella met discobolletjes langs de rand van de glazen bekers is om letterlijk duimen en vingers bij af te likken. Njammie! Alleen jammer dat dit soort kunstwerken niet lang houdbaar zijn, want van zodra de slagroom begint te smelten donderen er af en toe hosties en spekjes af.

Ik eet een paar zuurtjes, drink aan mijn rietje en besef ineens dat dit het soort ‘comfortdrink’ is die je nodig hebt bij alles van stukgelopen relaties tot slechte punten op school. Maar bovenal lijken freakshakes wel gemaakt om te drinken terwijl je een hele namiddag uitgebreid bijpraat met je vrienden, want een freakshake is een ‘gift that keeps on giving’. Uiteindelijk doen we er meer dan een uur over om alles op te krijgen, donuts inclusief – wat tot onze grote verbazing effectief lukt. Ondanks dat we geen refills bestellen, is een namiddagje freakshakes drinken en babbelen over vanalles en nog wat zeker voor herhaling vatbaar! Mijn tweede ‘freakshakedate’ is al ingepland.

Prijs: 8 euro per freakshake (2 euro extra met donut)
Meer info:
Coffee & Cake op Facebook

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.