Deze week kan je niet alleen genieten van dat ene alombekende gratis stadsfestival. Ook wie graag een filmpje meepikt, komt de volgende avonden uitgebreid aan zijn trekken, want er staan flink wat openluchtfilms op het programma. Heb jij je al op ‘aanwezig’ gezet voor deze toppers?

Charlotte-Bob-lost-in-translation-1041648_1487_180023/08: LOST IN TRANSLATION @ ROOFTOP HOTEL ELISABETH
Filmhuis pakt uit met Lost In Translation, een romantische film van Sofia Coppola met Bill Murray en Scarlett Johansson. Al is dit niet een zoveelste romcom. Lost In Translation is een verademing in vergelijking met de gemiddelde romantische komedie. Het uitgangspunt is standaard: een toevallige ontmoeting. De gevolgen zijn bijzonder. Bijzonder mooi wel te verstaan. Subtiele aanrakingen, veelzeggende blikken en een paar gesprekken. Er ontstaat een relatie die eigelijk geen relatie is. De kracht van de film is illusie.

En die prachtige beelden op het grote scherm gaan dinsdagavond gepaard met een verbluffend zicht op de hele stad. Combineer dat met goed gezelschap, lekkere drankjes en de charme van Hotel Elisabeth, en je hebt een avond die je nog lang bij zal blijven.

Start film: 21 uur
Prijs
: gratis
Zet je aanwezig op het Facebook-event


13882624_618019361706507_2234551021361175447_n25/08: TRUTH OR CONSEQUENCES @ T’ÎLE MALINES
Regisseur Sam Ostyn en de crew van Truth or Consequences nodigen je uit bij T’Île Malines voor een speciale vertoning. De documentaire speelt zich af in het Amerikaanse New Mexico, meer specifiek in het woestijndorpje Hot Springs, en neemt het leven van de dorpsbewoners onder de loep. De ideale manier om te ontdekken hoe het échte Amerikaanse leven er aan toe gaat.

Start film: 21.30 uur
Prijs: gratis
Zet je aanwezig op het Facebook-event

Geen fan van documentaires, maar een openluchtfilm meepikken bij T’Île Malines zegt je wel iets? Dan kan je op 24 augustus vanaf 21.30 uur gratis gaan kijken naar Stand By Me, de film gebaseerd op Stephen King’s The Body. Het is een avonturenfilm over vier jongens die eind jaren ’50 op zoek gaan naar het lichaam van een vermist kind. Meer info vind je hier.

xl_2941-affiche-film-rien-a-declarer30/08: RIEN A DECLARER @ KARMELIETENTUIN
Buurtcomité Heihoek organiseert een openluchtfilmavond met de komedie Rien à Déclarer. Deze Belgisch-Franse komedie met Benoît Poelvoorde in de hoofdrol was een enorm bioscoopsucces met meer dan 9 miljoen bezoekers. Niet te missen dus! Zorg wel zelf voor een kussen, dekentje of stoel. De retrofoodtruck Fantastic Wheels zorgt voor wafels en pannenkoeken vanaf 20 uur.

Start film: bij zonsondergang (rond 21 uur)
Prijs: gratis
Zet je aanwezig op het Facebook-event

 

Jaws-movie-poster24/08-28/08: UTOPOLIS DRIVE-IN MOVIES @ STRAND DE NEKKER
Uiteraard kan je ook dit jaar met je auto op het strand van De Nekker terecht voor de Utopolis Drive-In Movies. Nog tot eind augustus is er voor ieder wat wils:

– 24/08: Now You See Me 2
– 25/08: Retro editie: Jaws
– 26/08: Mike & Dave Need Wedding Dates
– 27/08: Mechanic: Resurrection
– 28/08: TBC

Start film: bij zonsondergang
Prijs: 6 euro (varieert afhankelijk van de film)
Neem een kijkje op de website

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.