Student in bibliotheek (Foto: Flickr/UNIVERSITY_OF_THE_FRASER_VALLEY_PHOTOGRAPHY)Het is opvallend stil bij Project Wolf nu de examenperiode ingegaan is. Allicht sluiten de meeste studenten zich een maand op om achter de boeken te zitten, maar er zijn ook aangenamere manieren die je helpen om de examens te overleven. Een overzicht.

Studeer in een koffiehuisje
Nood aan een beetje meer sociaal contact dan alleen met je mama die af en toe eens roept dat het eten klaar is? Pak dan je boeken bij elkaar en trek de stad in, op zoek naar een leuk koffiehuisje om een paar uurtjes te gaan blokken. Want wie ‘ijverig studeren’ zegt, zegt in één adem ook ‘sloten koffie’. En het kan maar beter deftige koffie zijn, zoals bijvoorbeeld die van Sister Bean, Beans, Kaffee-Ine of Noen. Zeker even belangrijk is om een plaats te vinden waar het aangenaam studeren is. In dat geval kunnen we de rust en stilte in de koffiebar van De Zondvloed aanraden, of de aangename loungehoekjes van Bar Marie en Foom.

Blokken in de bib
Wie wil studeren in rust en stilte, maar toch ook graag wat mensen rondom hem heeft, kan nog altijd in de bib terecht. Je kan gaan studeren in de Stedelijke Bibliotheek, maar ook in de bibliotheek van de Thomas More-hogeschool.

Jogger (Foto: Brett Lohmeyer/Flickr)Wandelvieruurtje
Studeer je toch liever achter gesloten deuren, dan kan je nog af en toe eens buiten komen door een dagelijks ‘wandelvieruutje’ in te lassen. In plaats van een vieruurtje te nemen, ga je buiten een wandeling doen. Zo kan je genieten van de zuurstof en het zonlicht, en kan je even later weer fris in de boeken duiken. Wist je al dat wandelen niet alleen kalmerend werkt, maar ook je brein jong houdt? Je leest er hier meer over.

Sporten om te ontstressen
Evenwicht moet er zijn, ook tijdens examens. Na inspanning komt dus ontspanning. En wat is er beter dan een paar rondjes te gaan lopen in het Vrijbroekpark? De buitenlucht zal je sowieso goed doen, net als een heerlijke warme douche nadien in het bezoekerscentrum. Of wat dacht je van een paar baantjes trekken in De Nekkerpool? Perfect om de stress kwijt te geraken en je hoofd even leeg te maken. Je kan ook een paar klasgenoten uitnodigen om samen te gaan schaatsen in het Ice Skating Center Mechelen. Zo zijn jullie er allemaal eens even tussenuit.

Gezond koken met vrienden
Een andere leuke manier om tijdens de examenperiode wat tijd met je vrienden door te brengen is door samen te koken. Spreek met een paar mensen af, regel wie wat meebrengt en zo kunnen jullie er een gezellige avond van maken. Uiteraard staan er gezonde recepten op het menu, bijvoorbeeld met vette vis zoals zalm of noden en zaden die bomvol Omega 3-vetzuren zitten, die zijn goed voor je geheugen. Spinazie, broccoli, meergranenbrood, melk, citrusvruchten en soja zijn dan weer rijk aan vitamine B, dat o.a. helpt om zuurstof naar je brein te transporteren.

Yoga pose (Foto: Dave Rosenblum/Flickr)Tijd om te chillen
‘Chillen’ is voor sommigen met een zak chips voor de televisie hangen, maar je kan het ook origineler aanpakken. Tijdens de examens is het misschien een goed idee om vollédig te ontspannen met yoga, mindfulness, reiki of … . Plan ook daar dus gerust wat tijd voor in. Voor yoga hoef je trouwens niet ver te gaan, want in Mechelen zijn verschillende studio’s, waaronder Yoga Mechelen en Yogaflow.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.