In Mechelen vinden wekelijks tal van optredens en fuiven plaats. Nergens is er echter ruimte voor reviews. Wolf brengt daar verandering in! In de toekomst kan je op deze website regelmatig reviews en recensies terugvinden van optredens of andere evenementen. Elmo Le Van is freelance concert recensent voor Humo. Tijdens een performance van Tubelight en Red lucky seven in Club Kamikaze leerde hij ons de kneepjes van het vak. Céline en Nele, beiden Wolven, namen zijn tips en tricks mee naar het optreden en vormden achteraf een topreview! Hieronder kan je het resultaat zien. De tips van Elmo kan je terugvinden onder de rubriek “How to”

 

Buiten viel de duisternis, binnen wachtte het ‘blauwe uur’: voor anderhalve man en een paardenkop stuurde Tubelight een vloed van veelbelovende klanken door de Kamikazeclub in Mechelen.

Het viertal begon na hun finaleplaats in Humo’s Rock Rally in 2012 met een propere lei. Het flirten met The Strokes is verleden tijd, Lee Swinnen en zijn band zuigen nu het zwart uit de ouderlijke platencollectie (denk: Echo and the Bunnyman). Deze nieuwe insteek hoorden we al in ‘Visions’ en ‘In Your Eyes’, de aftrap van de avond.

Tijdens ‘Going Through Hell’ waren er kleine vonken, maar het vuur bleef verder uit. Er was weinig interactie tussen de bandleden, waardoor ‘Heartless’ en ‘No Love’ in de leegte verloren gingen. Het publiek was ook niet meer geboeid. “Als ik naar de bassist kijk, word ik bijna zelf apathisch”, zuchtte onze buurman. Begrijpelijk, er zat te weinig schwung in de shoegaze van Tubelight.

Gelukkig vonden ze na ‘Suzy’s Suicide’, een langgerekte treursong, hun tweede adem. De bescheiden radiohit ‘Coming After You’ bracht terug enig leven in de zaal. Met het ijle ‘Space Jam’ stuurden ze ons in stijl de nacht in.

Tubelight is, ondanks het tegenvallende middenstuk, een frisse wind in de Vlaamse muziekwereld. Volg hun licht!

Céline Gladiné en Nele Van Rompaey

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.