Rhea op Vis-Pop (Foto: Bart Teunis)

Vis-Pop bracht dit jaar voor de 10de keer op rij flink wat Mechelaars samen om te genieten van de muziek en uiteraard om pintjes te drinken voor het goede doel. Wij blikken terug met een overzicht van de prachtigste momenten.

Een intiem en sfeervol festivalletje langs de Dijle, dat is Vis-Pop. Voor sommigen is het een avondje socializen met stadsgenoten, voor anderen een gelegenheid om nieuwe bands te ontdekken uit een breed scala aan muziekgenres. En voor de allerkleinsten is het een unieke gelegenheid om ongeremd over en weer te lopen over de brug die de Vismarkt met de Haverwerf verbindt. Al staat de brug vandaag ook bomvol volwassenen, die nog een glimp willen opvangen van de ondergaande zon. Haar stralen dompelen de met kleurrijke bloemstukjes uitgedoste Vismarkt onder in een gouden gloed. Tussen de bomen door, en met het water ernaast en de jachthaven op de achtergrond, zie je de piekfijn uitgedoste heren van Rhea het beste van zichzelf geven. Stevige oldskool rock ‘n roll in je oren en een pintje in je hand… wat een heerlijke combinatie is dat toch!

Eme op Vis-Pop (Foto: Bart Teunis)Sexy soul
Al kunnen niet alleen loeiharde gitaren ons bekoren. De sexy soulmuziek van Eme gaat eveneens door merg en been. “Als je het nummer goed vindt, zet je telkens aan het einde een stapje naar voor, oké?”, sprak zangeres Emeraude Kebaya aan de start van de set af met het publiek, dat grotendeels achteraan de Haverwerf samengetroept stond. En jawel, aan het einde van de set staan de aanvankelijk nog passieve toeschouwers helemaal vooraan met de heupen mee te wiegen. Knappe prestatie van Eme, een band waarvan we gerust nog meer willen zien en horen. (Ja, dat is een onsubtiele hint, Vis-Pop-organisatie.)

Emma Bale op Vis-Pop (Foto: Bart Teunis)Emma Bale pakt het even later zo aan: “Ik ga vandaag een nieuw liedje spelen. Als jullie het goed vinden, juich dan, zodat ik weet dat het goed is. …En als het niet goed is, juich dan ook zodat ik niet al huilend van het podium loop.” Als er al traantjes gevloeid zijn, dan is het allicht uit bewondering voor het zangtalent van deze 17-jarige jongedame. Emma Bale haalt alles uit de kast, waaronder uiteraard ook hits als Run, Fortune Cookie en All I Want. Tussendoor weet ze het publiek nog te entertainen met allerlei faits divers ook. “Wisten jullie al dat de ROM Skippers een gouden medaille behaald hebben?” Wel, nu weet ongetwijfeld heel Mechelen het, Emma. En trots dat we zijn!

Beentjes losgooien
Tijdens de set van Emma Bale konden we sommige nummers al meezingen of -neurieën, maar tijdens het optreden van Jazzanova Live feat. Paul Randolph even later worden ook de beentjes losgegooid. Het is quasi onmogelijk om niet te beginnen shaken op vrolijke deuntjes van deze wereldband. En met het ons intussen al vertrouwde Ricky Dick Soundsystem komt het feestje helemaal op gang.

Project Wolf koersfietsen op Vis-Pop (Foto: Bart Teunis)Als de beentjes intussen toch wat moe worden, dan zijn er nog altijd de strandstoelen van Project Wolf – de ideale plek om te socializen met andere jongeren. En de sportievelingen onder ons die nog lang niet aan rust toe zijn, kunnen er hun benen trainen door het tegen elkaar op te nemen in de koersfietsbattle. De winnaar krijgt een Wolf-petje. Naarmate de avond vordert, zien we steeds meer van die Wolf-petjes verschijnen op de Vismarkt en Haverwerf. Flink wat koers-, dans-, en zangtalent hier in Mechelen. Wij zijn al opgewarmd voor Maanrock, jullie toch ook? Tot dan!

 

Meer over Vis-Pop bij Project Wolf:
Bekijk de foto’s van onze fotografen op Facebook
Was er wel vis te vinden op Vis-Pop?
Project Wolf interviewt Emma Bale
De ijsjes van Trommelhoeve onder de loep
Hoeveel Vis-Pop’ers kunnen Gotta Catch ‘Em All meezingen?

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.