Nu de in het buitenland al razend populaire morning raves tot in Mechelen geraakt zijn, moesten we uiteraard ook eens gaan fuiven in de vroege uurtjes. Daarom trokken we op 7 januari richting Vroege Vogels in De Club. Een geweldig idee, zelfs al was het vroeger opstaan een beetje pijnlijk.

Extra vroeg uit de veren om van 6 tot 12 uur in de voormiddag te gaan fuiven. Het klinkt gek, maar is eigenlijk de ideale manier om je dag te jumpstarten. Vroege Vogels is een volledig nieuw concept in Mechelen, dat de 21-jarige student Muziekmanagement Louis Verdier introduceert in het kader van zijn bachelorproef. En hij doet dat goed – dat valt ons al meteen op als we binnenwandelen in De Club. Op de achtergrond bekoort rustige loungemuziek onze oren, en op de voorgrond zien we al croissants en hardgekookte eitjes staan. Ook die heerlijke koffiegeur komt al meteen onze neusgaten binnen. Hmmm…

Fuif met muesli
Wat verderop staan al wat vroege vogels te shaken op de dansvloer. Voor de eerste keer in mijn leven zie ik iemand met smaak muesli eten op een fuif. Het is een grappig zicht. Wij hebben ons intussen op de croissants gestort, en ook die smaken naar meer. Leuk om te weten is dat de melkproducten recht van de hoeve uit de buurt komen en dat de koffie zowel lokaal als artisanaal bereid is. Gezond eten staat hier duidelijk voorop.

Het is wel gezellig om met z’n allen te ontbijten terwijl we aan het dansen zijn. Samen koffie drinken, babbelen en dansen is een fantastische manier om alles even los te laten en te genieten. Het is sowieso ook een betere workout dan in de zetel liggen tot 11 uur. En helemaal geniaal is dat we ons rustig wakker voelen worden op het ritme van de muziek. Bij aankomst is dat van die rustige wiegende loungemuziek, maar tegen het einde van Vroege Vogels haalt de immer enthousiaste DJ Arno Lemons zijn vurigste salsaplaten en nostalgische dancehits boven.

Uniek publiek
Het is iets unieks, een morning rave, net als het publiek dat erop af komt. Een gewoon optreden in De Club trekt normaal gezien een heleboel jongeren aan. Maar vandaag staan we te shaken tussen bomma’s en kleuters die er volledig voor gaan, en dat vinden we nog geweldig ook.

Tijdens de optredens is de zaal meestal zo bomvol dat dansen gewoonweg niet lukt. Er gaan dan ook altijd wel een paar biervaten aan, met zatte mensen die rare dingen doen en plastic bekertjes overal tot gevolg. Maar vandaag is er nergens ook maar iets van afval op de betonvloer te bespeuren. Er staat immers geen alcohol op de kaart. Alleen koffie, thee en fruitsapjes kan je hier drinken, waarvan de appel-aardbei een aanrader is. Vandaag ziet de zaal niet zwart van de metalheads. In plaats daarvan staan er hele gezinnen, groepjes jongeren en hier en daar een verdwaalde nonkel rondom tafeltjes met Aloë Vera’s en andere planten.

Ondanks onze onsterfelijke liefde voor al wat rockt, moeten we toch toegeven dat Vroege Vogels een welgekomen afwisseling is. Het is zeker een aanwinst voor Mechelen. Als het van ons afhangt, is Louis dus geslaagd voor zijn bachelorproef. Volgende maand meer van dat!

Wil je ook eens gaan morning raven? Via Facebook blijf je op de hoogte van Vroege Vogels.

Ontdek hier alle andere avonturen van onze blogster!

Morning rave Vroege Vogels in Mechelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.