Rocket Queens female tribute band

Elk jaar opnieuw kijkt muziekminnend Mechelen uit naar Maanrock en vooral naar de internationale toppers die de affiche sieren. Maar eigenlijk kunnen we verspreid over verschillende cafés het hele jaar door getalenteerde artiesten uit binnen- en buitenland aan het werk zien. Sinds het optreden van Rocket Queens in De Pekton zijn we er heilig van overtuigd dat alternatief Mechelen nu meer dan ooit prachtige ‘showkes’ te wachten staat.

Je kent het misschien al, dat moment waarop je denkt: ‘Heb ik deze fucking zalige band nu net in een Mechels café zien optreden?’. Dat moment beleefden fotowolf Kristof en ik donderdagavond in het onlangs heropende De Pekton, waar we de Italiaanse female Guns N’ Roses tribute band Rocket Queens het beste van zichzelf zagen geven.

Onder het gigantische ‘suggesties’-bord, straalt zangeres Faith Blurry met haar lange rode lokken en weerspiegelende zonnebril pure seks uit, alsof ze zelf de suggestie van de dag is. Ze is één brok energie en bespeelt het publiek als een instrument. “Ik wou dat ik ook zo’n haar had”, hoor ik een vrouw achter mij zeggen terwijl ik de mannen op de eerste rij collectief zie denken “ik wou dat ik zo’n vrouw had”.

Rocket Queens is een van die bands die je meteen zou linken aan Graspop, maar hier staan de dames in wat aanvoelt als een woonkamer. Band en publiek staan quasi tussen elkaar, wat verschillende leuke interactiemomenten oplevert. En zeg nu zelf, in zo’n setting wereldberoemde rockhits woord voor woord mee kunnen zingen, dat heeft wel iets.

Rockparadijs
Female tribute bands zoals Rocket Queens worden wel vaker niet door iedereen gesmaakt, zeker als ze zich wagen aan covers van rocklegendes met een zeer specifiek stemgeluid, zoals Axl Rose. Vaak is het moeilijk om die originele stem weg te denken als je de cover hoort. Maar ondanks dat je je hits als Paradise City, Welcome To The Jungle, Sweet Child ‘O Mine en Knockin’ On Heaven’s Door niet zonder Rose’s stem kan inbeelden, moet Faith zeker niet onderdoen. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou schrijven, maar verschillende van die rustigere Guns N’ Roses songs brengt Rocket Queens beter dan Guns N’ Roses zelf.

Het voelt bijna als een eer dat zo’n bangelijke Italiaanse band de festivalsfeer naar een lokaal caféetje als De Pekton komt brengen. Dat zegt evenveel over Rocket Queens als over De Pekton, voor de duidelijkheid. Al sinds de heropening op 10 februari, waarbij de bands These Robots, Sonic Bastardz en Tough Titty het podium mochten herinwijden, valt het op dat De Pekton een programmator met muzieksmaak in huis heeft. Het optreden van de Ierse folkrockband Tanglewood hebben we helaas gemist, maar die fout maken we geen twee keer. Wil jij ook mee blijven? Volg De Pekton dan op Facebook.

(Live foto’s: Kristof van Telfix Photography)

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.