Fotografe: Lynn Van LeemputHoe lang hou je het rondtrekken in de openlucht vol als je gedurig een stortbui over je heen krijgt? Blijf je genieten van de wonderen der kunst en cultuur als je al klappertandend met natte voeten rondloopt? De rasechte wereldreizigers onder ons konden zondag 26 juni hun uithoudingsvermogen testen op het Mechelse mondiale festival Ottertrotter.

Al was het deze editie eerder Moddertrotter. Want zelfs al wandel je telkens in een wijde boog rondom de tot mini-vijvers uitgegroeide plassen, dan nog zijn je kousen na verloop van tijd doorweekt. Gelukkig voelde de festivalorganisatie op voorhand al nattigheid en werden er flink wat tenten en andere schuilplaatsen voorzien. Al kroop niet iedereen in de tenten weg telkens de hemelsluizen opengingen. Flink wat festivalgangers trokken met laarzen en paraplu over het terrein, weer of geen weer. Ik kruiste zelfs een dappere rolstoelgebruiker die tot achter zijn ellebogen onder de modder hing. Respect.

Allicht voelde ook hij zich vandaag tot Tivoli aangetrokken, wetende hoeveel hier nu te beleven valt. Op Ottertrotter kan je proeven van alle continenten. Van paella, noodles en Afrikaanse gerechten tot Himalayaans fingerfood… je hebt het voor het uitkiezen! Al kiest de Belg uiteindelijk voor eigen kost: de langste wachtrij stond bij de ijskar.

Fotografe: Lynn Van LeemputVuilnisbak-drumstel
Het multiculti-gehalte van Ottertrotter schemert ook door in de line-up. Met Rootman J. & Zionyouth Crew weergalmen er ontspannende ska-deuntjes door het Tivoli-domein. Even later bestijgt The Paradise Bangkok Molam International Band het podium, een band die vele muziekstijlen samensmelt tot unieke opgewekte deuntjes. Met deze heerlijke wereldmuziek op de achtergrond, lijkt het toch een beetje feest op deze druilerige dag.

Fotografe: Lynn Van LeemputEn op het marktje een beetje verderop lijk ik in elk tentje wel een andere wereld te ontdekken. Je ziet er kraampjes met prachtige handgemaakte juwelen, inzamelacties voor tal van goede doelen, het geefplein is eveneens present en wat verderop ontdekken we ‘De 12 werken van Gaia’ en zijn er tal van workshops aan de gang. Vooral eco-precussie trekt de aandacht al van ver. Want ukkies met stokken zien slaan op groene afvalbakken die zelfs al liggend haast groter zijn dan hen, dat zie je toch niet elke dag.

Samen lachen
Verder bleek het theaterstuk Tape It de moeite waard. Bij elk verhaaltje dat de Mechelse jongeren over hun eigen leven vertelden, plakten ze bij de passende locatie een stukje tape op een in elkaar geplakte plattegrond van de Dijlestad. Een dergelijke uitwerking is op zijn zachtst gezegd origineel. Het verzamelde publiek kon ook de verhaaltjes wel smaken. Zeker datgene over de agent die over het hek in de Kruidtuin wilde springen, maar bleef hangen ter hoogte van zijn kruis. Rondom een doorweekt tentje middenin het Tivoli-park kon iedereen eens even vergeten dat we met z’n allen in de gietende regen stonden en onder de modder zaten. Festival geslaagd? Voor de echte globetrotters wel ja.

Je bent niet kunnen gaan, maar je wil toch nog een beetje het Ottertrotter-gevoel in huis halen? Dat kan met The Paradise Bangkok Molam International Band die je hieronder aan het werk ziet. Bekijk ook onze foto-reportage op de Facebook-pagina van Project Wolf.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.