Waar lik je de lekkerste ijsjes van het land? Volgens De Morgen is dat in Mechelen de Eiskreem van het koffiehuisje Noen. Waarom koos de krant voor Eiskreem? En zijn die ijsjes echt zoveel beter dan andere Mechelse ijsjes? Wij gaven ons met veel plezier op om het van naderbij te onderzoeken…

“Welke smaken zijn er?”, vragen we aan de toog bij Noen, en het antwoord is niet bepaald wat we hadden verwacht. De traditionele ijscrèmedrievuldigheid (vanille, chocolade en aardbei) wordt hier net iets origineler verwerkt, en dan krijg je smaken zoals aardbei basilicum, pistache chocolade, banaan strachiatella, caramel fleur de sel, caramel koffie en passievrucht witte chocolade. Na lang kiezen besluit ik om die laatste twee te degusteren.

Een ijsje met een bol caramel koffie en een bol passievrucht witte chocolade ijs van Eiskreem bij Noen MechelenIk begin met de mooie grote bol passievrucht witte chocolade. Die passievrucht proeft lekker fris en zomers, wat het dus de ideale ijsjessmaak maakt. Maar waar zit de witte chocolade? Die proef ik niet. In het bolletje caramel koffie proef ik tegelijk het zoete van caramel maar vooral ook het bittere van koffie, heerlijk! Als ijscrème recht uit de koffiezet zou kunnen stromen dan zou het zo smaken. (Stiekem hoop ik dat ik hiermee de makers van Nespresso kan bereiken, want hoe zalig zou een ‘ijsjeszet’ zijn!)

Brede waaier aan smaken
Onze bolletjes Eiskreem smaken fantastisch, al zijn we het erover eens dat dit precies niet smaakt als echte volle roomijs. Het heeft wel dat waterige van Italiaanse gelato’s… of lijkt het alleen zo doordat de ijsjes veel te snel wegsmelten in de hitte buiten? Maakt niet uit, zelfs als we onze ijsjes even later moeten opdrinken zijn ze nog lekker en dat is wat telt.

Of Eiskreem nu echt het beste ijs van Mechelen is, dat durven we niet te zeggen. De heerlijke roomijsjes van Pascale Gauthier behoren ook nog altijd tot onze favorieten – en de laatste tijd zijn we helemaal weg van het softijs in de nieuwe winkel aan de Vismarkt. Geen fan van softijs? Misschien is ‘frozen joghurt’ dan wel meer jouw ding. En even verderop kan je bij de Trommelhoeve kiezen uit een brede waaier aan smaken. Dat hoeveijs wordt overigens enkel met biologische grondstoffen gemaakt. Dit wetende smaakt je ijsje mogelijks net dat beetje beter.

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.