Bij Project Wolf kan iedereen zijn eigen ding met media. Om dit nog extra te ondersteunen worden er workshops aangeboden. Je kan ze allemaal onder de tab “agenda” vinden. Op donderdag 27/03 konden ongeveer 11 mensen genieten van een interactieve workshop met Tom de Cock in samenwerking met het REC Radiocentrum. Een radiopresentator die ons allen bekend is van de fantastische radiozender MNM met zijn programma Planeet de Cock.

Na wat gehakkel en getakkel en een paar laatkomers konden we beginnen met een voorstelling. Daarna kregen we een ‘korte’ theoretische uitleg van hoe een radiopresentator zijn programma actief kon houden voor de luisteraar. Van naakt strijken tot de kleuren van de traktors, alle tips and tricks werden er ons uitgelegd. Het was ongewoon boeiend en de vragen voor Tom bleven komen. Hij is dan ook gewoon ongelooflijk interessant, die Tom.

Ons praktisch gedeelte was ook leerrijk voor iedereen. Aan de hand van een aantal binnengekomen sms’jes moesten we een ‘vals’ telefoongesprek houden met onze sms’er. Daarbij moesten we onze luisteraar steeds blijven triggeren. Ik zei vals telefoongesprek, want Tom speelde iedere keer de smser, wat soms voor hilarische gesprekken zorgde.

De oefening kan je alvast hier beluisteren

Masterclass Radio iDJ met Tom De Cock by Projectwolf on Mixcloud

Bedankt aan Tom de Cock en aan het REC Radiocentrum!

Created with Admarket’s flickrSLiDR.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.