Er zijn zoveel toffe zomerbars en -evenementen in Mechelen… en zo’n korte zomer! Om je tijd te besparen, hebben wij de zomertoppers voor jou uitgetest en evalueren we ze op de foolproof wijze van het tv-programma Komen Eten.

Cuba Libre Mechelen, binnenplein stadhuisCUBA LIBRE
Deze aperobar pakt uit met Zuiderse sfeer en heerlijke dansmuziek op mysterieuze locaties die pas enkele dagen op voorhand aangekondigd worden. De vorige editie vond op 24 juni plaats op het binnenplein van het Mechelse stadhuis (foto). Op woensdag 27 juli gaat er de ‘Fun After Work Edition‘ door.

Sfeer & gezelligheid: In de vroege avond gaven we het amper een 5/10, maar toen iedereen genoeg cocktails op had, de sfeerlichtjes aangingen en de DJ de ene danshit na de andere uit zijn mouw schudde, werd dat toch nog meer dan goedgemaakt… dus een 9!

Het eten: Tenzij cocktails meetellen als stevige maaltijd, stond er alleen drank op het menu.

De drankjes: Qua drank krijgt Cuba Libre van ons een 8. De Pink Lady was lekker en de Desperado’s lekker koud. Alleen jammer dat de cocktails zo duur waren en dat de kaart toch enigzins beperkt bleef.

Meer info: Volg Cuba Libre op Facebook

Zomerbar Komeet op de Comet-site

KOMEET
KOMEET is de jongste telg die dé culinaire zomerbar van Mechelen beweert te zijn. Maar is dat ook wel zo? Wij gingen op onderzoek uit aan de gesloopte Comet-site.

Sfeer & gezelligheid: Komeet is de perfecte beachbar. Het strand ligt er al, de Leuvense Vaart is vlakbij en de zomerse deuntjes kunnen onze oren zeker bekoren. Het is bovendien een aangename plaats om de zon te zien ondergaan. Alleen jammer dat het weer niet meezat toen wij er passeerden. Gelukkig stond er wel een tent om onder te schuilen. De zandspeeltjes voor de allerkleinsten zijn een leuke toets, en als er binnenkort nog fleece dekentjes zijn om ‘s avonds gezellig onder te kuipen, is het helemaal af. Van ons krijgt Komeet een verdiende 9.

Het eten: De gerechten blijven relatief eenvoudig, maar ze zijn fantastisch. En elk weekend staat er iets anders op het menu. Wij hebben tijdens het openingsweekend de hummus met brood uitgeprobeerd, en het was de beste hummus die we ooit gegeten hebben: een 10!

De drankjes: Komeet heeft een uitgebreide drankkaart, zowel voor wijnliefhebbers als voor bierfanaten. De pintjes zijn goed koud – op zich niet moeilijk als zelfs het kwik schrik heeft van de vele onweersbuien, maar toch geven we graag een 8,5. Had er een cocktailbar geweest, dan was het zeker een 9 geworden.

Meer info: www.komeetmechelen.be

T'Île Malines op het Rode KruispleinT’ÎLE MALINES
Je kent T’Île Malines allicht al van de foodtruckweekends, maar je kan er eigenlijk de hele zomer terecht voor een hapje, een drankje, optredens, uitzendingen, workshops en meer.  Je vindt de zomerbar achteraan op het Rode Kruisplein, ook bekend als ‘het eilandje’.

Sfeer & gezelligheid: T’ Île Malines ligt op een unieke locatie in Mechelen en is nog eens mooi aangekleed ook. Niet alleen de bar, maar eigenlijk ook de rest van het eiland is onderverdeeld in verschillende hoekjes. Bezoekers kunnen dus uitgebreid plekjes kiezen om zich te nestelen. Wij kozen voor een strandstoel aan het water, met een heus kampvuur naast ons. Met de vlammen laait meteen ook de jeugdbewegingsnostalgie op.

Als je even gezeten bent, zal je merken dat je hier helemaal tot rust komt. Terwijl je het vuur hoort knetteren en je de geur van verbrand hout opsnuift, hoor je eveneens de wind spelen in het riet dat weelderig langs de kade groeit. En terwijl je de zon ziet zakken in de Dijle, gaan de lichtjes rondom je aan en lijk je in de verte wel een kolonie vuurvliegjes te spotten in de bomen. Jawel, voor sfeer en gezelligheid krijgt T’ Île Malines een 10.

Het eten: Mijn buikje was nog goed gevuld na de vorige halte, maar naar verluidt is het eten in T’ Île Malines zeker de moeite. Op het menu staan zowel borrelhapjes als een dergelijke spaghetti bolognese. En je kan er zelf je burger samenstellen! Daar willen we gerust een 8 voor geven.

De drankjes: Als we ergens een drankkaart niet zien liggen hebben, zeg het ons, maar we zijn vertrokken met het gevoel dat de keuze vrij beperkt bleef. Er zijn pintjes, wijn en wat frisdrank, ja, maar we hadden op een locatie als deze toch ook een cocktailkaart verwacht – en die hebben we dus niet gevonden. Maar tegelijk hebben we wel wat wijntjes kunnen ‘degusteren’ en die werden stuk voor stuk goed bevonden, dus dat levert T’ Île Malines alsnog een 7 op.

Meer info: Volg T’ Île Malines op Facebook

M-POP in Mechelen (Foto: Stefaan Van Damme/Twitter)M-POP
Sinds enkele maanden kan je op de Botermarkt terecht voor een hapje, een drankje en een blik op hoe Mechelen er binnen enkele jaren uit zal zien. Nu het zomer is, organiseert Mechelen Morgen een reeks lezingen en activiteiten rond de toekomst van Mechelen. Verder is M-Pop de ideale locatie om even uit te blazen tussen het winkelen door.

Sfeer & gezelligheid: Je zou niet zeggen dat dit ooit een Mexx-winkel geweest is. Het pand is nu heel gezellig aangekleed. Ook op het terras vooraan is het gezellig vertoeven ondanks dat het op een drukbezocht plein ligt – maar nog belangrijker: er staat een doos fleece dekentjes voor de liefhebbers. Toch zouden we hier niet speciaal naartoe komen voor M-Pop, want daar is het net niet jong en indrukwekkend genoeg voor. Daarom geven we M-Pop een 7.

Het eten: Toen wij er passeerden was het echt te warm om te eten, maar op het menu stond wel wat lekkers – broodjes met mozarella kunnen ons altijd bekoren. De prijs ervan net iets minder. Dat betekent een 6.

De drankjes: M-Pop heeft voor ieder wat wils, van lekkere koffie in originele kopjes tot zelfs een breed gamma ciders. De appelcider was misschien wel de beste die ik ooit gedronken heb. En ook wel de koudste. Daar krijgt M-Pop een verdiende 8 voor.

De lezing(en): Wij bezochten M-Pop naar aanleiding van een lezing over het Predikherenklooster, die achteraf gezien toch wel interessant bleek. De architecte vertelde er over de keuzes die gemaakt zijn bij de renovatie van het klooster en over de manier waarop de toekomstige bibliotheek ingedeeld zal worden. Ze sprak zodanig gepassioneerd dat we haast niet kunnen wachten tot onze nieuwe bib de deuren opent!

Meer info: www.mechelenmorgen.be

M.O.: Aangezien we nog altijd geen goden zijn, kunnen we niet overal tegelijk verschijnen. Ben jij naar zomerbars of evenementen geweest waarover je hierboven niets leest? Deel je mening dan gerust in een reactie hieronder.

Eerder verschenen: Zomer hangouts van #2800

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.