Halloween killer clown the jokerNadat ze in Amerika al wekenlang mensen nodeloos zo bang maken dat ze niet meer buiten durven te komen, lijkt het erop dat de killer clown-rage ook naar Mechelen overwaait. Maar bezint eer ge een onnozel clownsmasker opzet, want nu het bijna Halloween is, kan je veel coolere, leukere, gezelligere en creatievere dingen doen dan je verkleden als een dolgedraaide clown. Want je wil geen celstraf tot twee jaar riskeren, toch?

1. Verzamel je vrienden voor een nachtwandeling
Krakende takken achter je, en terwijl jullie je adem inhouden, blijkt dat het een wild dier was… pfieuw! Even later roept een vriend ineens ‘BOE!’, waarop hij de slappe lach krijgt nadat hij jullie reactie ziet. En dan is er nog dat hele parcours dat jullie moeten zien te wandelen, zonder verloren te lopen in het donker… Jawel, er is niets zo spooky als met z’n allen met zaklampen een nachtwandeling in het bos te maken. Zorg er wel voor dat jullie samen blijven, want je weet natuurlijk nooit of er ergens een idioot met een clownsmasker en een bijl van achter een boom gesprongen komt.

Halloween make-up (Foto: Pinterest)2. Bedenk de meest creepy outfit ooit… en ga ermee uit!
Oké, toegegeven, die killer clowns zien er ongelofelijk creepy uit. Maar wedden dat ze zich niet zo amuseren als ze alleen buiten in de koude staan? Nee, dat kunnen we wel beter. Een leuk kostuum bedenken is op zich al een supertoffe bezigheid, en wat nog leuker is, is de reacties van je vrienden als die je outfit zien. Waarom gaan jullie niet samen in Halloween-outfit op café, of naar een feestje?

Halloween-aanraders in Mechelen:

  • Zaterdag 29/10, 15 tot 21 uur – ‘Happy Halloween’ op T’Île Malines
    T’île Malines opent een spookhuis! Wie niet verkleed is, komt er niet in.
  • Zondag 30/10, 16-22 uur – ‘Mechelen griezelt’ op de Grote Markt
    Ontdek kramen en handelaars die volledig zijn ondergedompeld in de griezelsfeer.

Halloween hotdogs (Foto: Pinterest)3. Organiseer thuis een griezelavond
Een hoogdag voor creatieve genieën, dat is Halloween. Zoek of bedenk een aantal griezelige spelletjes, maak hotdogs met ‘vingers’ tussen, bak vampierenkoekjes of spookcupcakes, voorzie een kom ‘bloody mary’ met ‘bevroren handen’ in, … je kan er zo ver in gaan als je wil! Weet je niet goed hoe je het allemaal moet aanpakken? Kijk eens op Pinterest – dé goudmijn voor wannabe zombies en sympathisanten.

Halloween pompoen (Foto: Pinterest)4. Snij pompoenen uit
Kan je aan pompoenen geraken, hol ze dan uit en maak er ‘jack-‘o-lanterns’ van! Oké, het is misschien nogal traditioneel, maar tegelijk blijft het een leuke manier om je te amuseren met Halloween. Wedden dat je het fantastisch gaat vinden om die kleine griezelige gezichtjes te bewonderen na al je harde werk? Maak een pompoenselfie als ze af zijn, en je loodst die aloude pompoenen meteen de 21ste eeuw binnen.

Tip: geef moeder- of vaderlief de restanten van je uitgeholde pompoenen en je krijgt er allicht nog heerlijke pompoensoep bij ook!*

(*Als je achteraf netjes opgeruimd hebt tenminste.)

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.