Kenny Q 20Zaterdag was het zo ver, de 20ste Kenny Q uitzending! We doorzochten alle uitzendingen een knutselde een echte best of in elkaar, al kan je het soms ook een worst of noemen 😉

Na 20 uitzendingen beginnen jullie ons al een beetje te kennen, maar wat is nu eigenlijk het verhaal achter Kenny Q? We geven jullie alle details!

Best of Kenny Q

Luister naar Kenny Q 20

Kenny Q 20 | Best-of | 3 mei 2014 by Projectwolf on Mixcloud

Presentatie, muziek & techniek: Ward Gubbi
Redactie: Kenny Q-team

Like Kenny Q op Facebook, volg @KennyQRadio op Twitter of mail ons KennyQ(at)hotmail.be.

Het verhaal van Kenny Q

Door Tini Beckers & Ward Gubbi

Kenny Hoe?

Zoals elk jaar moeten de leerlingen woord van het Stedelijk Conservatorium van Mechelen een extra vak kiezen. EĂ©n van de keuze mogelijkheden is Radio. In dit vak moest je het de afgelopen jaren doen met voornamelijk ‘theoretisch werk’. Interviews uitschrijven, nep-gasten interviewen aan gammele microfoontjes en zonder opname apparatuur; in een klein lokaaltje zonder enige vorm van radiostudio uitstraling
 Het was een druilerige zaterdag ochtend in oktober; “Mannen, ik ben gecontacteerd door Project Wolf”, zei Klara/Canvas-stem Ă©n onze lerares Evita Nossent, “Zij hebben een radiostudio en geven ons de kans om die te gebruiken!”. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk. Met de hele groep gingen we rond de tafel zitten brainstormen over een onderwerp, een motto en vooral een naam! Iets meer dan een maand later, op 30 november 2013, was het dan eindelijk zo ver, de allereerste uitzending van Kenny Q!

Kenny Wie?

Nu vraag je je misschien af waar onze, vreemde, naam vandaan komt. Toen we brainstormden over het fenomeen ‘jongeren’ en wat deze allemaal uitsteken kwamen we bij een zekere Kenny terecht, een klasgenoot van een voor veiligheidsredenen 😉 niet benoemde persoon uit de groep. Deze zat al eens dronken in de les, sliep buiten op een bank omdat hij te zat was om thuis te geraken na een feestje enzoverder enzovoort. En zo is onze Kenny er gekomen.
We begonnen verder te denken over het kennen van mensen, want nieuwe mensen leren kennen, is immers nieuwe vrienden maken. En zo was de stap snel gezet van ‘ken ik u?’ naar ‘Kenny Q’.

Nu vraag je je waarschijnlijk ook nog af wie is “we”? We zijn de enny Q’ers: Evita, Eline, Tini, Evelyn, Kathleen, Ward, Mikhaela, Demi, Y., Vinesh, Bjarne, Eva-Lien, Pieter-Gert & Ines. Daarnaast werkten Chayenne & Esther enkele uitzendingen mee.

Een half jaar later

Nu zijn we zes maanden verder en hebben we al 162 vrienden gemaakt op Facebook, al 20 uitzendingen gehad, en nog steeds hebben we heel veel goesting om nog lang verder te gaan. Ook maken we grootste plannen voor in september! We willen namelijk een radiomarathon organiseren! Wil je hier meer over weten of gewoon over Kenny Q? Gewoon blijven plakken en ons zeker liken Kenny Q op Facebook en volg @KennyQRadio op Twitter!

Luister naar alle uitzendingen van Kenny Q

Kenny Q by Projectwolf on Mixcloud

Kenny Q, echte vrienden blijven plakken!

Elke week gaat Kenny Q op zoek naar vrienden.We combineren vriendschap, actualiteit en toffe muziek. Word onze vriend op Facebook, volg ons op Twitter en misschien zien we jou wel terug in de studio! Kenny Q is een programma van de radioklas (gegeven door Evita Nossent) van het Stedelijk Conservatorium van Mechelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.