Kies eens een alternatieve manier van onderweg zijn, en je zal ontdekken dat je met een beetje creativiteit de dagelijkse pendelstress kan omtoveren naar een genietmoment. Er zijn flink wat redenen om je auto wat vaker aan de kant te laten staan… of zelfs volledig van de hand te doen.

Foto: BBL/FlickrIn Mechelen is het des te aanlokkelijker om op je fiets te springen. Zeker nu het zo zonnig is buiten. Hier ben je eigenlijk zowat overal snel ter plaatse, zowel bij de bakker als bij de fitness. Tijdens je tocht zie je de stad helemaal tot leven komen. Je passeert bloemen die lekker ruiken, je ziet jonge felgroene blaadjes aan de bomen… en dat geeft je automatisch een goed gevoel. En de wind door je haren voelen waaien, daar kan niets tegenop.

Wie elke ochtend met de fiets pendelt, zal na verloop van tijd ook merken dat je vaak dezelfde mensen tegenkomt. Je passeert een vriendelijke buurman die zijn hand al van in de verte opsteekt of een oude klasgenoot die je met een grote glimlach passeert op zijn stalen ros. Dat zie je niet meteen vanuit je auto, toch? Een fietstochtje in de ochtend werkt naar onze ervaring beter dan een tasje koffie om je ogen open te krijgen. Het is nog gezonder ook.

Extra motivatie om voor je fiets te kiezen:

  1. Het woord ‘fietsfile’ staat in geen enkel woordenboek
  2. ‘Fietsostrade’ is daarentegen populair in Mechelen en omstreken
  3. Je parkeert je fiets (bijna) eender waar je wil
  4. Je hoeft niet telkens langs de parkeerautomaat te passeren (en vervolgens het uur in de gaten te houden)
  5. Rij je 40 km/uur in een zone 30 dan word je niet geflitst
  6. Een fiets hoeft niet getankt te worden, de fietser uiteraard wel. #lekkeretenwegwerken
  7. Ooit gehoord van fietsverzekering of fietstaks? We dachten het niet.
  8. Accidentje? Wij betalen toch liever de fietsenmaker dan de garagist. #stukkengoedkoper

Heb je toch af en toe een auto nodig? Dan zijn er deelauto’s zoals die van Cambio, Cozycar of Tapazz, die je op verschillende plaatsen in de stad kan uitlenen. Tegelijk is ook een auto delen met je buren aan een opmars bezig. Al meer dan 50 Mechelse gezinnen delen hun auto onderling. Het blijkt een prima manier om hechter te worden met de buren én je spaart er flink wat mee uit – genoeg geld om een mooie nieuwe fiets te kopen bijvoorbeeld.

Foto: emmapatsie/Flickr

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.