In het jeugdhuis Joko nemen we vanavond afscheid van de voorrondes van de Maanrock Rally. We hebben alle bands kunnen bezig zien, nu is het aan de jury om moeilijke knopen door te hakken. Vooraleer het zo ver is, moeten voor de laatste keer vier bands het podium betreden. Eens zien of ze de jury met extra moeilijke keuzes opzadelen.

Sue Me Charlie komt uit hartje Antwerpen en speelt verfijnde, eigentijdse pop. Ze zingen over de twijfels des leven, deze worden bezongen met verrassende en meerstemmige zang. Een sobere melodie en simpele ritmes, subtiel gevuld met vervreemdende geluidseffecten, vormen de belangrijkste ingrediënten van hun nummers. Ze zijn opgericht in 2010 en bestaan uit Charlotte, Sam en Michael.

Barefoot & The Shoes is een band uit Leuven. Ondanks dat de band nog niet zo oud is, hebben ze al een heel parcours er opzitten. Ze brengen eigentijdse Folkrock en Rootsie muziek en hun songs zijn gekruid met invloeden van The Doors, Paul Simon, Nick Drake, Jeff Buckley, Led Zeppelin… Een prachtige samenstelling. Met hun teksten wisten ze de zaal stil te krijgen. De band bestaat uit Brent, Sander, Vincent en Marijn. Brent is geen oude bekende voor de Maanrock Rally en speelde eerder al in deze editie mee.

Synthagmatics is een unieke band. Ze hebben twee keyboardspelers en een drummer om het publiek een unieke sound te bezorgen. Hun voorbeelden zijn Underworld en Sub Focus. De muziekformatie bestaat uit Antoine, Antoine en Neil. De Brusselaars brengen drum and bass mee uit de hoofdstad. Het populaire muziekgenre kon alvast het publiek smaken.

Melting Time is een viertal uit Lier. Ze willen donkere eighties-invloeden kneden tot dwingende songs. Ze hebben al heel wat ervaring opgedaan. Zo speelden ze reeds in Botanique, Trix, Café Video en tal van andere clubs in België én deed zelfs een mini-tour in Noorwegen met Compact Disk Dummies. Ze deden ook al het voorprogramma van bands als School Is Cool en zelfs de Amerikaanse band Frankie Rose. Wedstrijdervaring hebben ze ook al. Als halvefinalist van Humo’s Rockrally 2014 en finalist van Imagine 2010 en FrappantPOP 2013 lieten ze een goede indruk na. De band bestaat uit Naomi, Tomas, Mauro en Niels.

Na een maandenlange zoektocht naar jong talent, sluiten we vanavond voor de laatste keer de Maanrock Rally af. Meer dan twintig bands waagden hun kans om over enkele maanden op het podium van Maanrock te mogen spelen. Verschillende stijlen: van grote bands tot solo-artiesten, bekende gezichten en toekomstig bekende gezichten, luid en stil… Alles heeft de revue gepasseerd in een ijzersterke editie van de Maanrock Rally. Tot volgend jaar!

Foto’s door Michael Lombarts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.