Eind juli vonden naar goede gewoonte de Dijlefeesten plaats. Het Cultuurplein werd drie dagen overspoeld door geweldige muzikanten en enthousiaste feestgangers. Wij vroegen aan jullie wat jullie nu precies zo goed vonden dit weekend.

Portland – Annelies Boeykens

Fans van De Nieuwe Lichting, ook daar konden we niet naast kijken. Nikita kwam zaterdag samen met een vriendin Portland ontdekken. ‘We waren echt heel blij verrast door Portland. We kenden hen eigenlijk niet echt, gewoon van naam omdat ze De Nieuwe Lichting gewonnen hadden, maar hun muziek hadden we nog niet eerder gehoord. Maar na dit optreden gaan we zeker meer naar Portland luisteren, het was echt heel goed.’

Ook STIJN viel heel erg in de smaak van de festivalgangers. Waar Portland het nog even wat moeilijk had om de Mechelaars aan het dansen te krijgen, deed STIJN dit in een handomdraai. Door zijn enthousiasme stond het Cultuurplein in een mum van tijd helemaal vol met dansende mensen.

Zaterdag was volgens vele bezoekers dan ook de topdag. Na die hitte van vrijdag eindelijk eens een koelere (of coolere) dag, dat mocht wel. En met namen als Portland en STIJN kan het dan natuurlijk niet anders dan gezellig worden op de Dijlefeesten.

En zondag was het duidelijk tijd voor wat laid back muziek. Met opener van de dag Los Venturas lukte ons dat helemaal. Het was genieten en met hun surfermuziek werden we meegenomen naar zuiderse oorden. Litze, nicht van Andy Wellens (basgitaar), was ook aanwezig en vond het een heel tof optreden: ‘Er was nog niet zoveel volk op het plein, maar de mensen die aanwezig waren, die hadden het wel echt naar hun zin.’

Los Venturas – Kristof Van Vlasselaer

Statue, één van de acts die even later het podium mocht betreden, viel ook erg in de smaak bij de Mechelaars. Ze waren nog steeds niet allemaal wakker, maar hier en daar zagen we toch al een poging tot headbangen. Dit zal waarschijnlijk gelegen hebben aan de tonnen energie die Statue bezat op het podium. De mama van Emiel, één van de bandleden, was er ook bij: ‘Het was weer een fijn concert, ze hebben dat goed gedaan. Ze hebben nooit echt last van technische problemen, dus altijd leuk om er bij te zijn.’

STATUE – Kristof Van Vlasselaer

Wie wel een beetje last leek te hebben van technische problemen, was Josephine. Deze singer-songwriter begon haar set met een klein half uurtje vertraging, maar maakte dit helemaal goed met haar prachtige stem. Na haar optreden konden we haar nog strikken voor een kort interview.

De award voor meeste energie on stage gaat voor deze editie dubbel en dik naar Borokov Borokov. De vier bandleden lieten geen enkele kans onbenut om het publiek te laten dansen, springen en feesten. De laatste drie nummers nodigden ze de feestgangers zelfs uit om het feestje verder te zetten op het podium en klom Boris, één van de bandleden, zowaar op een stelling. Don’t try this at home!

Borokov Borokov – Julie Van Den Bergh

En met Chackie Jam en SONS als afsluiters van de Dijlefeesten maakten de winnaars van de Nieuwe Lichting hun naam nog maar eens meer dan waar. Mechelen kreeg waarvoor ze gekomen waren: een waar feest!

Was jij erbij deze editie en wil je alles nog eens herbeleven? Of ben je thuis gebleven en wil je er toch een beetje bijzijn? Check dan zeker onze Facebook, Instagram en (her)bekijk onze vele interviews op ons YouTube-kanaal! Tot volgend jaar Dijlefeesten!

Eerder verschenen over Dijlefeesten 2018

Wat is er te doen op de Dijlefeesten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.