Dierenliefhebbers in en buiten Mechelen hebben de 12-jarige Ava wekenlang gesmeekt om de eerste foto’s van de pasgeboren babyneushoorn in Planckendael. Ava mocht namelijk als allereerste het kleintje bezoeken en de babyfoto’s delen. Een spannende ervaring, die ze als gastblogger graag met ons deelt.

Ava en haar babyneushoorn in Planckendael

Dag iedereen. Ik ben Ava en ik ben de meter van Qabid, de babyneushoorn van Planckendael. Anderhalf jaar geleden schreef ik een mailtje naar Planckendael. Ik liet hen weten dat ik graag verzorger voor 1 dag wilde worden. In het bijzonder voor de neushoorns. Ik ben een grote fan van neushoorns. Bij mijn geboorte kreeg ik een pluchen neushoorn en sindsdien zijn het mijn lievelingsdieren. Ik heb ondertussen al een hele verzameling.

Eerste bezoek
Net voor neushoorn Karamat van Planckendael zou bevallen van haar kleintje, belde Planckendael me op. Ze vroegen me of ik de meter wilde worden. Wauw! Natuurlijk wilde ik dat. Dat zou betekenen dat ik de baby als allereerste mocht zien en misschien ook echt wel een band met het diertje zou kunnen opbouwen. Ik had nog nooit een babyneushoorn gezien! Ik telde vol spanning af naar het eerste bezoek.

Samen met mijn mama, papa en tweelingbroer Roald, mocht ik op woensdag 16 december een eerste keer op bezoek gaan. De neushoorn is een jongetje en hij maakt het goed. Bij zijn geboorte woog hij al 60 kg. Ook mama Karamat maakt het goed. Verzorgster Jolien en verzorger Ben namen me mee naar het neushoornverblijf. De baby was zo schattig zeg! Eerst kon ik hem nog niet zo goed zien. Karamat beschermde haar baby goed. Na een beetje geduld, kon ik wel een blik werpen op het kleine diertje. Ik mocht al mijn vragen stellen aan Jolien. Ze antwoordde geduldig. Het regende nogal die dag maar toch was het een prachtige dag. Ik zal de eerste ontmoeting echt niet snel vergeten.

Babyneushoorn PlanckendaelWat Qabid betekent
Ondertussen mocht ik al twee keer op babybezoek! Ik hoop de baby om de paar weken een bezoekje te kunnen brengen. Deze week mocht ik ook de naam kiezen. De verzorgers hadden al een lijstje van 4 namen gemaakt en de betekenissen aangevuld:

Qabiz = man
Quzam = snel
Qabid = brave goede jongen
Qays = stevig

Ik koos voor Qabid omdat dit brave, goede jongen betekent. Tijdens mijn bezoekjes leek de neushoorn ook wel echt braaf en flink. Ik kijk er naar uit om nog eens een bezoek te mogen brengen. Een volgende keer mogen er misschien ook wel vriendjes mee.

Het is nu afwachten wanneer de babyneushoorn mag buitenkomen. Voorlopig is het echt nog te koud. Hij zit nu lekker warm binnen, samen met zijn mama. Ik hoop dat het snel wat warmer wordt zodat alle bezoekers van Planckendael de baby kunnen zien.

In de tussentijd kan je mijn bezoekjes volgen op Facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.