Knuffelend koppel

Love it or hate it: Valentijn hangt in de lucht. In Mechelen ook letterlijk, want de hele stad is versierd met hartjes. Er zijn flink wat leuke dingen waar je dezer dagen eens tijd voor kan maken. Je hoeft er zelfs niet persé een lief, parttime lover of iets dergelijks voor te hebben. Vriendschap en zelfliefde zijn ook liefde, toch? Profiteer dus van de gelegenheid om zowel je geliefden als jezelf eens te verwennen!

Valentijn cupcakeAls je afgelopen weekend ‘s ochtends warme croissants gaan halen bent bij de bakker dan heb je ze misschien al wel zien staan: prachtige gebakjes of chocolaatjes met hartjes die je gewoon in één hap zou willen opeten. Bij Anouar of Badr in de Hoogstraat en Coffee & Cake by Savarin aan de Grote Markt kan je ter plaatse van je gebakjes en een heerlijk tasje koffie genieten. Pure verwennerij.

Wil je liever gezellig samen genieten van zalige koffie? Ga dan langs bij Beans, want daar kan je samen wegkruipen tussen de kussens in de zetels. Of kies voor de High Tea van Foom en combineer je heerlijke koffie met lekkere gebakjes.

Wijn Mochten jij en je geliefde(n) niet mee doen met Tournee Minerale, dan is Unwined een optie. Hier kan je proeven van de beste wijnen, die je kan combineren met bijpassende hapjes. En dat op een locatie waar sowieso een romantische sfeer hangt.

De liefde van de man gaat door de maag, en die van de vrouw ook. Waarom dus eens niet samen een kookworkshop, zoals die van Zjatte & Taloere, volgen, zodat jullie elkaar blijvend kunnen verwennen met lekker eten? Samen koken kan best romantisch zijn. Ook leuk: chocoladefans kunnen bij Sjolaa een workshop ‘I love chocolate’ volgen.

Ben je bang dat het eten aangebrand gaat zijn als jij achter het fornuis staat, dan kan je uiteraard gaan dineren op restaurant. Bij L’Artista kan je lekker dicht bij de pizzaoven gaan zitten. Het is geen romantische haard, maar wel the next best thing, toch? Wil je liever Spaanser oorden opzoeken, dan zijn de tapas van Sava en Pintxos misschien meer jouw ding.

Sinte-Mettetuin

Heb je niet genoeg zakgeld om op restaurant te gaan met je liefje? Maak er dan een romantische picknick van – of een tegoedbon voor een picknick als het te koud is. Leuke picknickspots vind je in de vele stadsparken, waarvan de Sinte-Mettetuin (foto) toch wel een van de meest romantische is, met dat kerkje op de achtergrond. Wie iets minder klefs zoekt, kan genieten van een mooi panorama bovenop de parking aan de IJzerleen of vanop het dak van de Lamot.

DijlepadWil je eens echt de tijd nemen voor een goed gesprek? Dat kan tijdens een lange wandeling. Je kan gaan wandelen in het Vrijbroekpark of in het Mechels broek, maar ook een avondwandeling over een prachtig verlicht Dijlepad (foto) is ontzettend romantisch. Wie er volledig voor gaat om indruk te maken kunnen we een wandeling in het Tivolipark aanbevelen. Daar kan je onderweg konijntjes aaien, geitjes knuffelen en de prins(es) van je dromen na afloop verwennen met een hapje of een drankje in het kasteel.

Kanovaren in MechelenBen je niet zo’n wandelaar, dan kan je ook bootjevaren op de Dijle, of je allerliefste een cadeaubon geven om – als het wat warmer is – romantisch te gaan kanovaren by night! Je vaart dan met een Canadese kano de Dijle af vanuit de Kruidtuin. Na afloop kan je genieten van een hapje en een drankje. Zo’n kanotochtje kost 45 euro voor 2 personen.

Tot slot kan je op V-day in de Mechelse binnenstad terecht om last minute cadeautjes te kopen én te krijgen. Hostessen zullen immers geschenkjes uitdelen in de winkelstraten en tussen 16 en 18 uur kan je met je allerliefste gaan kijken naar een gezellig optreden op de IJzerleen. Daar kan je bovendien jouw liefdesboodschap delen op de ‘Lovewall’. Wie een foto van zijn boodschap post op sociale media en tagt met #2800love maakt kans op een romantische trip naar Parijs of tickets voor het Filmhuis. Wie weet wordt deze Valentijn dus wel extra onvergetelijk…

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.