Voor het eerst heeft een Belgische burgemeester de World Mayor Prize gewonnen. ‘Onze’ Bart Somers mag zich dus sinds deze week de beste burgemeester ter wereld noemen. Al hadden wij Mechelaars uiteraard geen award nodig om te beseffen dat onze burgemeester gewoonweg de beste is.

1. Hij trakteert letterlijk heel Mechelen
Een dankwoordje hadden we nu wel verwacht eigenlijk, maar onze verbazing was groot toen Bart Somers aankondigde dat hij op 14 februari heel Mechelen trakteert. Rep je dus om 19.30 uur naar de Grote Markt. En blijkbaar mag je ook vrienden meebrengen.


Facebook bericht van Bart Somers

2. Hij geeft de goede richting aan
Bart Somers toont ons dat een multiculturele samenleving wel degelijk werkt. Hij kijkt niet naar de afkomst van de Mechelaars, maar naar hun toekomst. Als burgemeester blijft hij streng maar rechtvaardig, wat gewaardeerd wordt. Hij geeft ook het goede voorbeeld voor andere steden en gemeenten, bijvoorbeeld met de nultolerantie tegenover seksisme, de lage-emissiezone en de belastingkorting voor singles.

Bart Somers verder vooruit campagne

3. Hij rockt
En wij houden rockers. Stiekem zijn we ook een heel klein beetje jaloers op Jan-Klaas, want hoe geweldig is het wel niet om samen met je pa naar The Rolling Stones te gaan kijken?!

Tweet Rolling Stones Bart Somers

4. Hij poseert gewillig voor selfies
Heb je de selfie hierboven gezien? Dan weet je genoeg.

5. Hij heeft Mechelen terug op de kaart gezet
We horen regelmatig zeggen dat Somers’ grootste prestatie is dat hij het jaren geleden verwaarloosde Mechelen terug op de kaart heeft gezet. En effectief, zoals je hieronder kan zien staat Mechelen wel degelijk terug op de kaart.

Kaart van Mechelen

6. Hij houdt van alle wezens
Bart Somers is een dierenliefhebber, zo bleek tijdens zijn bezoek aan de radiostudio van Project Wolf in 2013. Hij kon het niet laten om het konijntje in onze radiostudio te aaien. Oooh!

Bart Somers aait een konijntje bij Project Wolf

7. Hij houdt ook van Project Wolf
Enkele jaren geleden nam hij de tijd om langs te komen in onze radiostudio. Vinden we leuk!

Bart Somers bij Project Wolf

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.