Project Wolf deed een tijdje terug een selfie-wedstrijd. Iedereen kon een selfie met een dier insturen of online zetten en de twee foto’s met de meeste likes mochten gratis gaan eten in een echt toprestaurant inclusief dranken. De Hier lees je meer over hun ervaringen.

Kwinten – Restaurant Helsen

Ik kon dankzij Project Wolf gratis gaan eten in Restaurant ’Helsen’ te Kasterlee. Dit was een heel leerrijke ervaring omdat ik en de persoon die ik meenam, nog nooit in een restaurant waren gaan eten. Zeker niet in zo’n goed restaurant.

Restaurant Helsen is geen gewoon restaurant. Het is redelijk klein en mega huiselijk. Dit komt omdat het restaurant eruit ziet als een doodnormaal huis. Ook was er een heel rustige en intieme sfeer in het restaurant. Het tegenovergestelde van een doodgewoon restaurant. Dat was echt een pluspunt!

Als je over een restaurant spreekt, spreek me meestal ook over het eten en dat zal ik ook doen. Het eten was, zoals ik had verwacht, heel lekker. De helft van de tijd wisten we niet wat we aten maar met wat research kon ik toch min of meer te weten komen wat ik at.

Voorgerecht

Het voorgerecht bestond uit gepekeld rund en vele radijssoorten. Dit gepekeld rund is echt goddelijk lekker, dat kan ik jullie verzekeren. Ook lagen er wel 5 verschillende soorten radijzen op mijn bord, wat ik heel veel vind.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was wilde eend met knolselder en andere groenten. De eend was, zoals elk bord dat me voorgeschoteld werd, heel lekker. De knolselder gaf een leuke toets aan het geheel.

Dessert

Het dessert bestond uit verschillende mixen van praliné- en koffiesmaken. Deze werden op verschillende wijzen gebracht. Als ijs, een mousse, echte stukjes chocolade….

Ik vond dit zelf een heel unieke ervaring omdat ik nog nooit in een echt top restaurant had gegeten. Het was echt een belevenis, van de ontvangst  tot het buitengaan van het restaurant.

Lisa – Restaurant la Belle

Zo zag onze menu er uit:

  • Als aperitief kregen we een heerlijk glas champagne
  • Hapje: Tortellini in een truffelsoepje
  • Voorgerecht
  • Hoofdgerecht:  Patrijs met knolselder, girolle en andijvie
  • Kaasschotel
  • Dessert: Crème brûlée

Het was een zeer aangename avond waarbij we heel goed bediend zijn geweest en lekker gegeten hebben. De zaak is zeer verzorgd en straalt de nodige klasse uit. Enkel jammer dat het er vaak stil was waardoor iedereen hoorde wat je tegen elkaar zij. Het voorgerecht was lekker maar niet super, al werd dit al snel goed gemaakt met het overheerlijke hoofdgerecht. Zelf zou ik niet meer terugkeren omdat ik de prijs/smaak verhoudingen, in vergelijking met andere sterrenzaken, niet juist vond. Er werd ons ook niet verteld wat wel en niet betaald werd met de bon waardoor we nog een kleine honderd euro moesten opleggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.