Vrijdag 8 augustus trokken Lotte en Nele naar onze hoofdstad voor een interview met Lewis Watson op het Brussels Summer Festival. Watson zou er die avond het 10-daagse festival openen op de Magic Mirror Stage, een authentieke spiegeltent. Het Brussels Summer Festival is dit jaar al aan zijn 12e editie toe en mocht over de jaren heen meer dan 1000 artiesten verwelkomen. De eerste festivaldag was alvast uitverkocht en ook voor de komende dagen waren de tickets gegeerd, wat met namen als Milky Chance en Ozark Henry natuurlijk geen verrassing was.

Ondanks deze namen ging onze interesse vooral uit naar Lewis Watson. Na 4 EP’s bracht de 21-jarige Brit in juni zijn debuutalbum ‘The Morning’ uit dat in de UK alvast goed onthaald werd. Watson behoort tot de nieuwe generatie singer-songwriters die momenteel aan de overkant van het kanaal hun opmars maken. Je zou hem zo in het rijtje met Hudson Taylor, Gabrielle Aplin en George Ezra kunnen plaatsen. Dat Lewis Watson naast een gepassioneerde muzikant ook een enorm sympathieke jongen bleek te zijn, ondervonden we al meteen.

BSF_1logo

Na ons fijne gesprek was het tijd voor Lewis Watson om het podium op te kruipen. Ondersteund door zijn 3-koppige band wist hij al snel de spiegeltent met zijn intieme songs te¬†overtuigen.’We’re going to try something we haven’t done in a while, so I hope it’s going to be okay’, dat kregen we na enkele nummers te horen. Lewis Watson en z’n band trokken naar het midden van de spiegeltent om er enkele akoestische nummers te brengen. Een slimme zet die de set alleen maar ten goede kwam.

Tijdens ‘Into The Wild’, de single waarmee het voor Watson enkele jaren geleden allemaal begon, nodigde hij het publiek vriendelijk uit om mee te klappen ‘als het niet stoorde’. Misschien wel een goede samenvatting van deze Brit: zijn muziek alleen was sterk genoeg om de tent te overtuigen. Als hij tussendoor iets vertelde was dat omdat hij dat zelf wilde, niet om het publiek te raken met zijn verhaal achter de nummers. De muziek sprak voor zichzelf en dat was meer dan voldoende. Een ongedwongen set … en Lewis Watson, dat is er eentje om te onthouden!

Interview Lewis Watson (Brussels Summer Festival) by Projectwolf on Mixcloud

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.