Dat het al een tijdje geen festivalseizoen of terrasjesweer meer is, wil niet zeggen dat we de volgende weken niet met je vrienden buiten kunt komen om even gezellig te ontspannen. Net in tegendeel. Ziehier onze favoriete plekjes en evenementen om in te winter te chillen – of terug op te warmen.

Circus Ronaldo op de Grote Markt in Mechelen1. Mechelen houdt je warm
Tijdens de kerstdagen is er voor ieder wat wils in Mechelen. Uiteraard zijn er ook dit jaar koopzondagen en een kerstmarkt, deze keer op de Haverwerf. Op de Vismarkt vindt op 26 en 27 december Café Ambiance plaats, de ideale plaats om gezellig te pintelieren met je vrienden.

Ga trouwens op de Grote Markt ook eens kijken naar de nieuwste show van Circus Ronaldo. Naderhand kan je op het binnenplein van het stadhuis in Winterbar Mirage van wintercocktails en optredens genieten. Bekijk de volledige kalender van ‘Mechelen houdt je warm’.

Moonshack in Kafee Zapoi2. Muzikale winter
Voor optredens kan je overigens niet alleen bij ‘Mechelen houdt je warm’ terecht. Bands van allerhande genres kan je deze winter in heel Mechelen aan het werk zien. Club Kamikaze, The RockerPlichard, Kafee ZapoiO’ Fiach Irish Pub, Minimaal of het Cultuurcentrum zijn enkele van de vele plaatsen waar je terecht kan voor een geslaagde avond.

Agendatips
18 december – Ves Vlees en DNSFST – Haverwerf
26 december – Kerstbal met Frituur Paula en DJ Marc Baert – Winterbar Mirage
31 december – Oudjaar met o.a. Sam De Bruyn – Grote Markt
15 januari – Yevgueni – Stadsschouwburg
28 januari – Daan – Stadsschouwburg
30 januari – Bandits – Club Kamikaze

Vurige Winteravond Vrijbroekpark3. Vrijbroekpark
Het Vrijbroekpark heeft iets sprookjesachtigs als de bloemen in bloei staan, maar ook in het najaar kan je er terecht voor betoverende momenten. Zo kon je onlangs nog sterren kijken of genieten van een ‘vurige winteravond’. Mocht het deze winter koud genoeg worden, dan kan je er zelfs gaan schaatsen. Schaatsmeters geven er sinds kort aan wanneer het ijs dik genoeg is. Wie het er toch niet op wil wagen, kan nog steeds naar het Vrijbroekpark om o.a. te joggen, fietsen of tennissen. Meer info vind je hier.

 

 

4. Koffiehuisjestocht
Koffie- en theehuisjes schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond in Mechelen. Met andere woorden: de zomerse kroegentochten worden winterse koffiehuisjeswandelingen. Verzamel je vrienden voor een fikse wandeling in de binnenstad, met stops aan een of meerdere koffiehuisjes. Des te kouder buiten, des te aangenamer de tocht. Hieronder hebben we alvast een mogelijke route voor jullie uitgestippeld. Graag gedaan!

Fitnessen in GO-FiT Mechelen5. Indoor sporten
Om buiten te voetballen, is het misschien al wat te koud. Een kickertornooi op café is nu een mooi alternatief. Of werk jij je liever in het zweet? Dan kan je sportief overwinteren in een van de Mechelse fitnesscentra, zoals GO-FiT, Life Style Fitness en Basic-Fit Ladies. Sommige centra hebben zelfs een eigen sauna waarin je kan bekomen na je workout. Mooi meegenomen!

 

6. DIY-tijdJuwelen maken bij Zahia Mechelen
Niet het sportieve type? Dan is knutselen misschien meer jouw ding. Schrijf je eens samen met enkele vriendinnen in voor een workshop of lessenreeks. Enkele suggesties:

Metallica Monopoly7. Spelletjesavond
Er zal misschien een moment komen waarop je graag wil afspreken met je vrienden, maar je al het voorgaande al eens gedaan hebt. Dan kan je nog altijd een avondje gezellig boardgamen bij je thuis. Met Monopolie, Cluedo, Ticket to Ride, Carcassonne, Saboteur wordt het gegarandeerd plezant.

Tenzij je liever ver uit de buurt blijft van je broertje die niet tegen zijn verlies kan. Dan trek je best met je vrienden naar Minimaal op een van de Cosy Wednesdays, beter gekend als ‘de spelletjesavond der spelletjesavonden’.

Waar hang jij het liefst rond in Mechelen? Laat het ons weten via een reactie onderaan!

Ontdek hier alle avonturen van onze blogster!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.